Éremeső az OTDK-n

2017. május 10. - 15:01 A Debreceni Egyetem csaknem 500 hallgatója mutatkozott be és közülük 184-en dobogós helyezést, illetve különdíjat nyertek az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK), amelyet országszerte 16 szekcióban rendeztek meg március 23. és április 27. között.

A Debreceni Egyetem hallgatói 46 első, 44 második, 31 harmadik helyezést értek el, 63 diák pedig különdíjat érdemelt ki előadásával. A legeredményesebben az Orvos- és Egészségtudományi szekcióban teljesítettek a debreceni diákok, akik 45 helyezést gyűjtöttek be.

- A tudományos diákköri tevékenység az egyetemi oktatás és tehetséggondozás egyik, ha nem a legmagasabb szintje. Ők azok a hallgatók, akik majd a végzést követően a jövő kutatói, egyetemi oktatói lesznek, akik tevékenységükkel az élet szinte valamennyi területén részt vesznek majd az ország jövőjének építésében – mondta az unideb.hu portálnak Csernoch László. A Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese hangsúlyozta: az Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért siker hatalmas elismerés az egyetemnek, de az igazi köszönet ezért a kimagasló teljesítményért a hallgatókat és felkészítő tanáraikat illeti.

Az XXXIII. OTDK két szekciójának – Biológia mellett a Fizika, Földtudományok és Matematika - a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara adott otthont. Két év múlva ismét két terület, az orvos- és egészségtudomány valamint az agrártudomány legtehetségesebb fiatal tudósai adnak találkozót a Debreceni Egyetemen.

Sajtóiroda - BZs