Fesztivál a rakparton

2017. május 09. - 15:44 Második alkalommal vett részt a Debreceni Egyetem az év legnagyobb sportfesztiválján, a Dunai Regattán. A fiatalokat az egyetemi Cheerleders csapat és a hallgatókból toborzott szurkolók is buzdították a versenyeken.

A Dunai Regatta Magyarország egyetlen egyetemek közötti sport- és kulturális fesztiválja, melyet ebben az évben már ötödik alkalommal szervezett meg az Antall József Tudásközpont. Május 6-án, a Műegyetem Rakparton az ország 18 felsőoktatási intézményének hallgatói küzdöttek az elsőségért, földön-vízen egyaránt.

A Debreceni Egyetem hallgatói remek időben, kiváló szurkolótáborral érkeztek az eseményre. A sárkányhajó versenyt megelőzően még egy rövid edzésre is volt lehetősége alakulatunknak a Kopaszi gátnál.

-A csapat nehezen jött össze, de hamar összeszokott. Hátrányunk nyilván, hogy nekünk nem áll módunkban annyit edzeni, mint a budapesti egyetemeknek - mondta Deák Milán, a Dunai Regatta debreceni Student Brand Managere.

A csapat hősiesen küzdött, de sajnos az előfutamban kiestek, viszont a vegyesben induló strandröplabdásaink az elődöntőig jutottak, végül a 4. helyen végeztek.

-Mi mindent megtettünk a sikerért, büszke vagyok a szurkolócsapatra! Jövőre még jobbak leszünk! - fogalmazott Bihari Máté, a Debreceni Egyetem vezérszurkolója.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy a sportversenyeket követően megtöltsék kulturális és szórakoztató programokkal is a rakpartot. Igazi fesztiválhangulatot teremtve, két színpadon fellépett - többek között - ByeAlex, a Mary Popkids, az Anna and the Barbies és a Hősök is.