Akadémiai Díj a legjobbaknak

2017. május 09. - 11:15 Rangos szakmai elismerésben, Akadémiai Díjban részesült Püski Levente, a Debreceni Egyetem professzora, valamint megosztott Akadémiai Díjat vehetett át a Természettudományi és Technológiai Kar egyik kutatócsoportja a Magyar Tudományos Akadémia május 8-i közgyűlésén.

Kiemelkedő tudományos munkássága elismeréseként az MTA Elnöksége Akadémiai Díjban részesítette Püski Leventét. A kitüntetést Lovász László, az MTA elnöke adta át.

Püski Levente, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Modernkori Magyar Történeti Tanszék egyetemi tanára A Horthy-korszak parlamentje című legutóbbi könyvében a korszak törvényhozásának működéséről és a törvényhozók összetételéről nyújtott átfogó, kiegyensúlyozott és forrásokkal gazdagon alátámasztott, a korszak oktatásában nélkülözhetetlen munkájáért kapta a díjat.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége szintén kiemelkedő tudományos munkássága elismeréseként megosztott Akadémiai Díjjal tüntette ki a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának egyik kutatócsoportját, amelynek tagjai Bérczes Attila, Hajdu Lajos és Pintér Ákos.

Bérczes Attila, az MTA doktora a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Matematikai Intézet Algebra és Számelmélet Tanszék egyetemi docense, Hajdu Lajos, az MTA doktora, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Matematikai Intézet Algebra és Számelmélet Tanszék egyetemi tanára, Pintér Ákos, az MTA doktora, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Matematikai Intézet Algebra és Számelmélet Tanszék egyetemi tanára. Kutatócsoportjuk különféle, sokat vizsgált exponenciális diofantikus problémákra vonatkozó, kiemelt fontosságú, élvonalbeli és úttörő jellegű eredményeiért kapta a díjat.

Sajtóiroda – BZs
Forrás, fotó: MTA