Vívásban is a legjobbak között

2017. május 08. - 12:20 Összesítésben a negyedik helyen zárt a Debreceni Egyetem az idei vívó MEFOB-on, amit a Sporttudományi Oktatóközpontban rendeztek. A DEAC labdarúgói taroltak a hétvégén és a DASE-nak sem hiányzott sok a győzelemhez.
Vívás
 
Pénteken, a vívó MEFOB első napján a párbajtőrözők csaptak össze a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában. Először a férfiak, majd a nők egyéni versenyét, délután pedig a csapatversenyeket rendezték.
Szombaton, a verseny zárónapján a kard és a tőr fegyvernemek versenyszámait, valamint a már ötödik alkalommal meghirdetett Universitas váltót bonyolították le. A Debreceni Egyetem vívói eredményesen zárták a versenyt, az Universitas váltó második lett, az összesített rangsorban pedig a negyedik helyen végeztek a hallgatók.
 
 
A Debreceni Egyetem eredményei:
 
Férfi párbajtőr egyéni:
6. Serra Solt (DE)
25. Iván Dominik (DE)
37. Aranyos Gergő (DE)
 
Férfi párbajtőr csapat:
3. DE (Aranyos Gergő, Iván Dominik, Serra Solt)
 
Női párbajtőr csapat:
5. DE (Feisler Éva, Horváth Fanni, Major Petra, Telek Edina)
 
Női kard egyéni:
8. Horváth Fanni (DE)
 
Női tőr egyéni:
17. Friesel Éva (DE)
 
Női tőr csapat:
3. DE (Friesel Éva, Major Petra, Pártos Zsófia, Telek Edina)
 
Universitas váltó:
2. DE (Horváth Fanni, Iván Dominik, Friesel Éva, Ulman Yotam, Pártos Zsófia, Serra Solt)
 
Összesített rangsor:
4. Debreceni Egyetem (DE) 167 pont
 
 
 
Kosárlabda
 
A DEAC női csapata hazai pályán játszott visszavágót a Tatabányai Kosárlabda Club ellen. A csapat az 5-8. helyért harcolt, de a második találkozón sem sikerült nyerniük.
 
DEAC – Tatabányai Kosárlabda Club 46-52
 
Labdarúgás
 
Magabiztos győzelmet aratott a DEAC Hajdúsámsonban, a hazaiak egyszer sem tudtak betalálni a debreceniek kapujába.
 
- Az előző hétvégékhez hasonlóan most is nagyon stabilak voltunk, az igen motivált Hajdúsámsont így sikerült legyőzni 4–0-ra. Ez a győzelem megvan, most az érettségiző játékosainknak szurkolunk, aztán a következő mérkőzésre koncentrálunk – értékelt Sáfár László vezetőedző.
 
Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E. – DEAC 0-4
 
A DASE szoros, küzdelmes mérkőzésen kikapott a Sárrétudvari otthonában. A hazaiak viszonylag hamar megszerezték a vezetést, amit a jól kontrázó DASE még meg tudott fordítani. A második játékrészben azonban ismét a hazaiak domináltak, ezzel megszerezve a győzelmet.
 
Sárrétudvari KSE – DASE 3-2
 
DEAC/Sajtóiroda