Elit ligába került a Campus Fesztivál

2017. május 04. - 15:29 Nemzetközi szintű elismerést kapott a Debreceni Egyetemmel szorosan együttműködő, idén tíz éves Campus Fesztivál. Kelet- Magyarország legnagyobb könnyűzenei rendezvényén az Egyetem Tér idén már a nulladik naptól várja a fesztiválozókat.

A legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) a legmagasabb szintű minősítést adta az idén tíz éves Campus Fesztiválnak. Az értékelésnél fontos szempont volt, hogy a rendezvény kulcsszereplő a kelet-magyarországi fiatalok elérésében és zenei felhozatalával, valamint a fesztivál kísérőprogramjaival minőségi időtöltést biztosít. A fesztivál az elmúlt évek során számtalan esetben bizonyította, hogy fontos számára a különleges kulturális tartalom közvetítése. 2014-ben már Artisjus-díjat is kapott, most pedig az európai szervezet is elismerte a rendezvényszervezők tevékenységét. A Campus ezzel a magas művészi minőséget képviselő, lokális, nemzeti és nemzetközi szinten is szignifikáns hatással bíró fesztiválok sorába léphetett, azaz a külföldön is elismert nyári rendezvények közé került.

- Nem csak mi, hanem a fesztivállal szorosan együttműködő Debreceni Egyetem is büszke, hogy kulturális-közösségi vonalon, nemzetközi szinten is kezdik jegyezni a fesztivált. Ez az eredmény minden közreműködőnknek, partnerünknek köszönhető. Ez egyfajta születésnapi ajándék a jubiláló Campusnak és kijelenthetjük, hogy az elmúlt tíz éves, folyamatosan építkező munkának az elismerése – mondta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

A Campus Fesztivál az ország egyetlen olyan könnyűzenei fesztiválja, amelyet aktív résztvevőként és közreműködőként támogat egy felsőoktatási intézmény. A Debreceni Egyetem olyannyira hozzátartozik a Campushoz, hogy idén is önálló Egyetem Tér és színpad várja az érdeklődőket.
Újdonság, hogy az egyetem ezer négyzetméteres programhelyszíne már a nulladik naptól nyitva lesz a megszokott helyen, a főbejárat közelében. Az intézmény egységei most is színes, fesztiválhoz illő könnyed, laza hangulatú programokon keresztül mutatkoznak be.

Most először a fesztiválon is ki lehet próbálni a Debreceni Egyetem óriás társasjátékát, amelynek bábui maguk a résztvevők. A játék célja, hogy a résztvevők minél többet megtudjanak a Debreceni Egyetemről, a tanulmányi, szabadidős, kulturális és sportlehetőségekről, pályája pedig az egyetem főépületének alaprajzát követi, így egyfajta virtuális bejárásnak is felfogható.
Az Egyetem Tér színpadán idén is lesz talentum tehetségkutató, ismert szakemberek tartanak interaktív előadásokat, esténként pedig népszerű, feltörekvő zenekarok gondoskodnak az igazi fesztiválhangulatról.

A Campus Fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan a Nagyerdei Stadionban és környékén egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat július 19-től 23-ig, a legnépszerűbb hazai előadók mellett olyan világsztárokkal, mint a The Prodigy és Lukas Graham.

Sajtóiroda-MM