A döntő a tét a férfi kosarasoknál

2017. április 28. - 10:16 Az Oroszlányt fogadja a rájátszásban pénteken a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata, a női kosarasok az 5-8. helyért játszanak a szombaton. Tenisztornát és Nemzetközi Egyetemi Sportnapot is rendeznek a következő napokban.
Kosárlabda
 
Az NB1/B-s kosárlabda bajnokság rájátszásának elődöntőjében az OSE Lions csapatával mérkőzik meg a DEAC Kamilla Gyógyfürdő. A két győzelméig tartó párharcának első összecsapását pénteken 19 órától rendezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Nem csak izgalmas, de látványos mérkőzésre is számíthatnak a pénteken kilátogatók, hiszen az alapszakaszban ez a két együttes dobta a legtöbb pontot. 
 
 
- Volt időnk kielemezni az ellenfelet, mind egyénileg, mind csapatszinten. Bár készülünk egy-két meglepetéssel az elődöntőre is, alapvetően a saját játékunkat szeretnénk játszani. Kulcsfontosságú lesz, hogy kikapcsoljuk a mezőnyjátékosaikat, és hogy mindkét oldalon uraljuk a palánk alatti területet – mondta Berényi Sándor edző.
 
A DEAC női csapata az 5-8. helyért küzd a Tatabányai Kosárlabda Clubbal. A párharc első mérkőzését Tatabányán rendezik szombaton 16 órától a Földi Imre Városi Sportcsarnokban.
 
Futsal
 
Régi emlékeket idéző 6-3-as végeredményt hozott a DEAC - Kincsem Lovaspark SE találkozó hétfőn este.
 
- Nehéz mérkőzés volt: nem játszottunk jól, kellemetlen volt az ellenfél stílusa. Kevesen voltak, de nagyon jó játékosok. Annak örülök a legjobban, hogy akik ma húzták a csapatot, azok eddig kevesebbet játszottak, talán most kijön a bő keret adta előny! Ennél jobban kell játszanunk mindhárom hátralévő meccsünkön – értékelt a csapat edzője, Elek Gergő.
 
A férfiak a munka ünnepén, május elsején, hétfőn Berettyóújfaluba látogatnak. Az MVFC Berettyóújfalu elleni találkozó 19:30-kor kezdődik a Berettyóújfalui Sportpályán.
 
Labdarúgás
 
A DEAC szombaton hazai pályán játszik otthonában a Hajdúnánás GB. FK-val 16 órától. A DASE szintén hazai pályán fogadja a tabella első helyén álló Nyíradony VVTK-t, vasárnap 16 órakor.
 
Kézilabda
 
A DEAC bajnok kézilabdacsapata ezúttal Füzesabonyba látogat a tabella második helyén álló Juhász '99 Füzesabonyi SC vendégeként. A találkozót szombaton 19 órától rendezik a Teleki Blanka Általános Iskolában.
 
Tenisz
 
Szombaton rendezik meg a Debreceni Egyetemi Kupa Teniszversenyét, amelyen egyetemi hallgatók vehetnek részt. A verseny helyszíne a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet Klinikai Campus három salakos teniszpályája. (Móricz Zs. krt. 22. III. Kollégium mögött) További információkat ide kattintva olvashatók.
 
Nemzetközi Egyetemi Sportnap
 
A Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézete, a DE Sportirodája és a DEHÖK Sportbizottsága első alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Egyetemi Sportnapot május 2-án, kedden a DEAC Sporttelepen és DESOK-ban. A részletek ide kattintva érhetők el.
 
DEAC/Sajtóiroda