Lehet-e a háznak lelke?

2017. április 27. - 15:04 Rég elfeledett építészeti technikákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Science Café soron következő előadásában, amelyen az építész felelősségének kérdése is terítékre kerül.

A lélek és az építészet kölcsönhatása címmel Rácz Tibor István építész tart előadást a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának keretében.


Rácz Tibor István többek között olyan kérdésekre ad választ, hogy a divat, ami a jelenkor építészetét is alakítja, mennyire határozza meg és befolyásolja az épület használóinak életminőségét? Melyek lehetnek azok az építészeti elemek, amelyek a rejtett lelki énünket és mindennapi hangulatunkat pozitívan, vagy akár negatívan befolyásolják. Mindezt hogyan tudták kezelni az archaikus magyar építészetben? Házat tervezünk, vagy inkább hajlékot a családoknak?

- Az építész felelőssége a társadalmi rendszerben, hogy élhető környezetet alakítson ki. Korunk építészének nem önnönmaga megvalósítása a feladata, hanem az, hogy a funkcionális és szerkezeti útvesztőben iránymutatást adjon azoknak az embereknek, akik bizalmukba fogadják életük „főművének” tervezőjét – mondta az unideb.hu portálnak Rácz Tibor István építész, a Debreceni Egyetem Földtudományok Doktori Iskola PhD-hallgatója.

A Debreceni Egyetem ismeretterjesztő sorozata közérthető, olykor játékos formában, szokatlan környezetben mutatja be a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket, elképzeléseket.

Időpont: 2017. május 3. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

Az esemény Facebook-oldala: https://goo.gl/s5OFRs

Sajtóiroda - BZs