Gyógyító könyvek

2017. április 27. - 15:12 A gyermekklinikára látogattak csütörtökön az egyetemi könyvtár munkatársai, akik mintegy kétszáz kötetet adományoztak az intézménynek abból a csaknem kétezer könyvből, amelyet a karácsonyi akció során gyűjtöttek össze.

 
Decemberben negyedik alkalommal építették meg a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára munkatársai a könyvkarácsonyfát, amelyhez első alkalommal az egyetemi polgárok is ajánlhattak fel köteteket. Az összegyűjtött kötetekből április 27-én a Gyermekgyógyászati Intézetében működő gyermek hematológiai osztály betegeinek vittek 188 könyvet.

- Igazi jótékonysági akcióvá, közösségi eseménnyé nőtte ki magát a kezdeményezés, hiszen az ajándékból jutott a gyermekklinika betegeinek, de korábban vittünk az adományból a felnőtt onkológiai osztályra is – mondta az unideb.hu portálnak Petró Leonárd kommunikációs koordinátor.

- Az összegyűjtött könyvek közül most a gyermek- és ifjúsági irodalmat, foglalkoztató füzeteket és ismeretterjesztő köteteket hoztunk, viszünk még adományt más fekvőbeteg osztályokra és az Idősek Otthonába is – számolt be a program folytatásáról Miltner Noémi, a Debreceni Hősök 200 fős önkéntes csapatának tagja.

A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának segítségével Ukrajnában határon túli magyar könyvtárakba is jut majd a karácsonyi adományként összegyűjtött könyvekből.

Sajtóiroda - BZs