Elstartolt az Állásbörze

2017. április 26. - 12:53 Akár 1500 állás is gazdára találhat szerdán a Debreceni Egyetemen, ahol minden eddiginél nagyobb alapterületen és rekordszámú kiállítóval várják a hallgatókat a jubileumi, 20. Állásbörze.

Egy napra expóhelyszínné változott a Debreceni Egyetem Főépülete, ahol április 26-án multinacionális vállalatok, kis- és középvállalkozások, munkaerő-közvetítéssel és -toborzással foglalkozó cégek, tanácsadók, nyelvtanítást, külföldi diákmunkákat, önkéntes programokat kínáló egyesületeket, illetve csereprogramokat, külföldi szakmai gyakorlatokat koordináló szervezetek kínálják lehetőségeiket a végzés előtt álló hallgatóknak.

- Az egyetemnek oda kell figyelnie a munkaerőpiac rezdüléseire, és a cégeknek is napi kapcsolatot kell tartaniuk az intézménnyel, hogy össze lehessen hangolni a képzést a munkaerőpiac elvárásaival. Ez a garancia arra, hogy olyan felkészültséggel tudjuk kibocsátani végzett hallgatónkat, hogy a diplomaszerzést követően azonnal készen álljanak a munkavállalásra – fogalmazott megnyitójában Jávor András, a Debreceni Egyetem rektori megbízottja.

- Az, hogy ez már a 20. alkalom, bizonyítja: sikeres a rendezvény, ami iránt – hallgatói és kiállítói oldalról egyaránt – egyre fokozottabb az érdeklődés – mondta a rendezvény megnyitóján Molnár Dániel. A DE Hallgatói Önkormányzatának kabinetfőnöke hangsúlyozta: a HÖK kiemelt feladata, hogy segítséget nyújtson a diákok tudatos karrierépítéséhez, ebben a küldetésben fontos szerepet játszanak azok a kiállítók, akik állásajánlataikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a végzett hallgatók sikeresen és mielőbb megtalálják helyüket a munka világában.

Az érdeklődők az aktuális álláslehetőségek megismerése mellett szakmai gyakorlati helyekre, gyakornoki és frissdiplomás programokra, vállalati ösztöndíjakra is jelentkezhetnek.
Az Állásbörze április 26-án, szerdán 16 óráig várja a látogatókat a Debreceni Egyetem Főépületében.

Sajtóiroda - BZs