Drámai sporthétvége

2017. április 24. - 12:32 Fordulatos meccsen szenvedtek vereséget, így az 5-8. helyért játszhatnak a kosaras lányok, Berki Krisztián tizedekkel maradt le az aranyéremről a kolozsvári Európa-bajnokságon, a női futsalosok pedig még küzdenek a bennmaradásért.
Kosárlabda
 
Három negyeden keresztül egyenrangú ellenfele volt a DEAC női kosárlabda csapata a nyugati első helyezett TFSE-nek, ám a záró felvonásra elfáradtak Kovács Imre tanítványai, így végül 13 pontos vereséget szenvedtek. A fővárosiak 2-0-s összesítéssel jutottak a döntőbe, a hajdúságiak következő ellenfele pedig a nyugati harmadik helyezett Tatabánya lesz.
 
 
- Gratulálok a csapatomnak második meccsen mutatott tisztes helytálláshoz, az 5-8. helyért vívott küzdelmek során pedig szeretnénk minél jobban szerepelni – mondta Kovács Imre.
 
DEAC – TFSE 40-53
 
Futsal
 
Egy döntetlen is elég lett volna a debreceniek számára a biztos bennmaradást jelentő 7. hely eléréséhez, ez azonban nem jött össze szombaton a DEAC női futsalosainak. 
 
- Drámai meccset játszottuk, de nem sikerült kiharcolnunk az egyenes ági bennmaradást. Az első félidőben figyelmetlenségeink miatt kerültünk nagy hátrányba. Ezt a másodikban ledolgoztuk, ám nem koncentráltunk eléggé, és bekaptuk a 6. gólt. Az utolsó pillanatban még ziccerünk volt ahhoz, hogy mi maradjunk biztosan az élvonalban, most azonban a Göcsej örülhet ennek – nyilatkozta Sólyom Attila.
 
 
Ez azt jelenti, hogy a DEAC a női NB I. 8. helyén zárt, amivel a közvetlen kiesést elkerülték a lányok, de osztályozót kell majd vívni a bennmaradásért.
 
DEAC – Göcsej 5-6 
 
Labdarúgás
 
A DEAC szombaton hazai pályán megverte a Berettyóújfalu gárdáját, ezzel továbbra is szorosan tapad a tabellát vezető Nyíradony VVTK-ra.
 
DEAC – Berettyóújfalui SE 3-0
 
A DASE szintén eredményes hétvégét tudhat maga mögött, a csapat a Hajdúszoboszlói SE felett diadalmaskodott. 
 
Hajdúszoboszlói SE–DASE 0-2
 
Kézilabda
 
A DEAC kézilabdásai már nyugodt szívvel várhatták a soron következő mérkőzésüket, a múlt hét végére ugyanis biztossá vált, hogy behozhatatlan az előnyük a bajnokságban, a következő szezont pedig az NBI/B-ben kezdik. A csapat a Berettyóújfalu MSE ellen szombaton a debreceniek becsületesen helyt álltak, és ezt a mérkőzést is megnyerték.
 
A hátralévő két fordulóban teher nélkül léphet pályára a bajnokcsapat, hiszen már hétpontos az előnye a tabellán. A hétvégén egy igazi presztízsmeccs következik a második helyezett Füzesabony otthonában. 
 
DEAC–Berettyóújfalu MSE 26-23
 
Torna
 
Berki Krisztián lólengésben ezüstérmes lett a kolozsvári Európa-bajnokságon. A hatszoros Európa-bajnok sportoló a selejtező után a döntőben is a 6,2-es kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be. Produkciója ezúttal is remek volt, a zsűritől 15,200 pontot kapott, ezzel aranyérmet nyert volna, de mivel háromtizedes büntetéssel – úgynevezett semleges levonással – sújtották, az így kialakult 14,900 pont csak az ezüsthöz volt elég számára.
 
Vízilabda
 
 
Hétvégén rendezték meg az Egyetemi és Főiskolai Vízilabda Bajnokság négyes döntőjét. A fináléban a Debreceni Egyetemnek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem volt az ellenfele. Bár a fővárosiak remekül kezdték a mérkőzést, a debreceniek az öt gólig jutó Szarvas Péter vezérletével fordítottak, és izgalmas végjátékban nyertek.
 
Pázmány Péter Katolikus Egyetem–Debreceni Egyetem 8-9
 
Floorball
 
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg szombaton a Debrecen Floorball Opent a Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnokában. A házigazda DEAC mellett az élvonalbeli, másodosztályú csapatok, valamint két határon túli együttes is képviseltette magát. 
 
A Debrecen Floorball Open végeredménye:
 
1. SZPK Komárom
2. Titans Floorball Rimavská Sobota
3. Origo Sportegyesület
4. DEAC Floorball
5. Miskolci Floorball Egyesület
6. Black 69 Floorball Team
7. ARES Hockey Club'94 - hivatalos
8. Szolnok Cannibals Floorball Klub
9. Váci Sasok
 
All Stars Team:
Héjja Gábor - DEAC, kapus
Csáki Gergely - Black 69 Székelyudvarhely, védő
Csikai Mátyás - Origo, védő
Peťo Jach - Titans RS, center
Kiss János - SZPK, csatár
Tóth Máté Gábor - SZPK, csatár
 
Női labdarúgás
 
 
A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiumának lány labdarúgó csapata veretlenül hódította el az V-VI. korcsoportos kispályás megyei bajnoki címet a Diákolimpián, ezzel bejutva a májusi országos döntőbe, ahol megyénket képviselik majd. A lányok érdemét tovább növeli, hogy csapatuk tagjai szinte egytől egyig 2001-es születésűek, míg az V-VI. korcsoportban zömében 1997-'98-as születésű hölgyek léptek a pályára.
 
DEAC/Sajtóiroda