Izgalmak a véghajrában

2017. április 21. - 14:35 Hazai pályán vághatnak vissza az egyetem női kosarasai a TFSE gárdájának ezen a hétvégén. Itthon játszanak a következő fordulóban a férfi és női futsal csapatok, valamint a DEAC férfi labdarúgói is. A kézilabdázók már ünnepelhetnek.

Kosárlabda

A DEAC női kosarasai vereséggel nyitották a rájátszást a TFSE otthonában – igaz, a debreceniek tartalékos kerettel játszottak. A visszavágót pénteken rendezik 18:45-től az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

A Debreceni Egyetem idén is részt vesz a Nemzeti Egyetemi Bajnokság négyes kosárlabda döntőjében, ezúttal is mindkét nem képviselteti magát. Berényi Sándor „fiai” az alapszakaszban megszerzett második hely után kettős győzelemmel vették a Szombathelyi Egyetem elleni párharcot, Kovács Imre női csapata pedig mindössze egy vereséggel nyerte meg az alapszakaszt. A négyes döntő részleteiről később adnak tájékoztatást.

Futsal

A női futsalosok legutóbb április 12-én játszottak, az Airnergy alakulata ellen. Sólyom Attila a győzelmet követően azt mondta, hogy a soron következő meccsükön is mindent megtesznek a sikerért, hogy elkerüljék az osztályozót. Szombaton fél 8-tól kell bizonyítaniuk a lányoknak a DESOK-ban, a Göcsej együttese lesz az ellenfél.

A férfi futsalosok szintén hazai pályán játszanak a következő fordulóban, hétfőn 18 órától a Kincsem Lovaspark SE-t fogadják.

Labdarúgás

A tabella második helyén álló DEAC szombaton 16 órától a negyedik helyet birtokló Berettyóújfalu SE együttesét látja vendégül, míg a kilencedik helyezett DASE szintén szombaton 16 órától a nyolcadik helyezett Hajdúszoboszlói SE otthonába látogat.

Kézilabda

A DEAC kézilabdacsapata behozhatatlan előnnyel vezet a bajnokságban, így utolsó meccseiket tulajdonképpen már tét nélkül, felszabadultan játszhatják. A csapat így a következő szezont az NB I/B-ben kezdheti. Addig viszont még van előttük három találkozó, a legközelebbi szombaton fél 7-től a Berettyó MSE csapatával rendhagyó módon a Monostorpályi úti sportcsarnokban.

Torna

Berki Krisztián, a Debreceni Egyetem hallgatója a Kolozsváron zajló Európa-bajnokságon a lólengés szerdai selejtezőjét megnyerve első helyen jutott be a szombati döntőbe. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a 6,2-es kiindulópontszámú gyakorlatát mutatta be, amelyre 15,200 pontot kapott.

Sajtóiroda-SBD