Megjelent az új Egyetemi Élet

2017. április 20. - 16:23 Intézményi innováció, sikeres felvételi jelentkezési időszak, állásbörze végzősöknek, élménybeszámoló a mára már klasszikussá vált éjféli koncertről –minderről részletek az Egyetemi Élet legfrissebb számában olvashatók.

A magyar felsőoktatási intézmények között egyedülálló módon segíti a Debreceni Egyetem az innovációs tevékenységet támogató fejlesztéseket: az egyetemi ipari parkban mintegy 6000 négyzetméteren létesül Innovációs Központ, emellett saját bevételekre alapított, évi mintegy 5-600 millió forintból gazdálkodó Innovációs Alapot is létrehoztak.

Szilvássy Zoltán rektor a Startup Campus Roadshow Debrecen március 30-i sajtótájékoztatóján kiemelte: az egyetem egyik nagy előnye más intézményekkel szemben, hogy egy-egy cél elérése érdekében akár ötezer kutatót és harmincezer diákot tud mozgósítani – olvasható az Innovatív ötletekből sikertörténet című cikkben.

Az újság beszámol a felvételi jelentkezések közelmúltban nyilvánosságra hozott adatairól is, amelyekből kiderült, a Debreceni Egyetem megőrizte vezető helyét a hazai felsőoktatási intézmények között. A szeptemberben induló képzésekre Debrecenbe több mint 15 ezren adták be jelentkezésüket. A Változatlanul az élvonalban című írásban az induló új szakok és a legnépszerűbb képzések mellett a felvételi eljárás legfontosabb dátumai is megtalálhatóak.

Idén minden eddiginél nagyobb alapterületen és több kiállítóval várja a végzősöket, álláskeresőket a Debreceni Egyetem Állásbörzéje, amely április 26-án a Főépületet veszi birtokba egy napra.

Hangos siker volt az Éjféli Koncert, amelyen komoly és kevésbé komoly, mondhatni komolytalan darabok is bekerültek a rendezvény programjába. A kínálatot ebben az évben stand-up comedy és néptáncos produkciók is színesítették.

Sajtóiroda - BZs