Nemcsak sportosak, okosak is

2017. április 19. - 11:42 A Debreceni Egyetem hét tehetséges hallgatója kapta meg kedden a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat sportösztöndíját. A diákok egy évig anyagi támogatást kapnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2001-ben alapította a sportösztöndíjat, hogy támogassa mindazokat, akik felsőoktatási intézményben tanulnak, és kiemelkedő eredményeket értek el mind a sportban, mind a tanulmányi eredményeikben. Ebben a tanévben az egyetem hét hallgatójának ítélték oda az anyagi támogatással járó elismerést, melyet április 18-án adtak át a Megyeházán tartott ünnepségen.

- A sportösztöndíj jó példája a Debreceni Egyetem és a megyei önkormányzat között fennálló kiváló együttműködésnek. A Testnevelési Egyetem után nálunk tanulnak a legaktívabb hallgatók, és szeretnénk ezen a téren is mielőbb az élre törni. Emellett szorgalmaznánk, hogy az új trendeknek megfelelően azok az egyetemisták is pályázhassanak erre az ösztöndíjra, akik nem olimpiai sportágban jeleskednek – hangsúlyozta Jávor András rektorhelyettes a díjátadón. 

Sportösztöndíjat kaptak:

Bakóczy András: a DE TTK vegyészmérnök szakos hallgatója, a DEAC röplabdázója. Legfontosabb sporteredményei: MEFOB 3. helyezés, az NB I-ben 11. helyezést. Edzője: Fodor Antal.

Gonda Daniella Csilla: a DE BTK anglisztika szakos hallgatója, a Hajdú-Gaboona-Debreceni Tollaslabda Club tollaslabdázója. Legfontosabb eredményei: EB csapat 9. hely, 2. hely felnőtt (csapat), 3. hely MB (egyéni), 2. hely MEFOB. Edzője: Mátyus Tibor.

Kiss Dávid: a DE ÁOK általános orvos szakos hallgatója, a DEAC röplabdázója. Legfontosabb sporteredményei: MEFOB 3. helyezés, NB I-ben 11. hely. Edzője: Fodor Antal.

Mihály Kata: a DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola doktorandusza, a Debreceni Vívóklub párbajtőrözője. Legfontosabb sporteredményei: Világkupa 2. és 7. hely, OB 1. és 2. hely. Edzője: Serra Bendegúz.

Pártos Zsófia: a DE GTK nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatója, a Debreceni Vívóklub sportolója. Legfontosabb sporteredményei: OB junior 3. hely, Világkupa 3. hely, OB 4. hely felnőtt csapatban. Edzője: Serra Bendegúz.

Remete László: a DE TTK matematika szakos hallgatója, a DEAC röplabdázója. Legjobb eredményei: NB 1. 11. hely, MEFOB 3. hely. Edzője: Fodor Antal.

Szikszai Marcell: a DE GTK sportszervező szakos hallgatója, a DEAC röplabdázója. Legjobb eredményei: NB I felnőtt és NB I junior 11. hely. Edzője: Fodor Antal.

Sajtóiroda - TB
Fotó: Koppányi Szabolcs