Tojásfestés a közösségi kertben

2017. április 13. - 12:56 Kerti munka, locsolás és tojásfestés - a húsvéti ünnep jegyében telt a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán található közösségi kertbe szervezett újabb hallgatói találkozó.

A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága két évvel ezelőtt indította útjára a Debreceni Egyetemen a közösségi kert programot. Mára több mint 100 vállalkozó szellemű hallgató termeszti saját növényeit a parcellákban, sőt az eszközök mellett mentorálást is kapnak ehhez. Április 12-én a bizottság tagjai egy húsvéti tojásfestő alkalomra invitálták a hallgatókat.

- Régóta tervünk volt, hogy a húsvéthoz kapcsolódóan szervezzünk egy alkalmat mikor a kerti munkákat követően közösen készülünk az ünnepre. Erre az alkalomra a hagymahéjas tojásfestés technikáját választottuk. Miután befejezték a hallgatók a kerti teendőket, csapatokba álltunk, és összeszedtünk különféle növényi leveleket, növényi részeket a közösségi kertből. Ezeknek a lenyomatával, harisnya és a hagymalevének segítségével készítettünk mintákat a tojásokra. A hallgatók többsége először találkozott ezzel a technikával - mondta el Nagy Veronika, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának tagja.

DEHDK Sajtóiroda - SzB