A dolgozókat segítik

2017. április 13. - 12:37 A tartós betegséggel küzdő munkavállalókat megillető kedvezményekről és juttatásokról tájékoztatta az érdeklődőket a szerdai dolgozói fórumon a DEMEK februárban alakult új munkacsoportja.

- A Debreceni Egyetem hagyományosan családbarát intézménynek tekinthető, elég, ha a Főépületben kialakított baba-mama szobára, vagy a közös programokra – családi nap, jégkarnevál, Mikulás ünnepség – gondolunk – mondta az unideb.hu portálnak Berényi András. A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának (DEMEK) vezetője kiemelte: az egészség-megőrzési, valamint a megváltozott munkaképességű dolgozókkal való még hatékonyabb törődés fontos része az egyetem törekvéseinek.

A dolgozói fórumon a DEMEK-en belül megalakult Dolgozói Munkacsoport munkatársa, Bodnár Istvánné tartott előadást, melyben részletesen ismertette a tartósan betegséggel élő dolgozókat megillető járandóságokat, kedvezményeket, illetve az ehhez vezető eljárások módjait.

- A DEMEK-en belül megalakult munkacsoport elsődleges célja, hogy segítsen az intézmény megváltozott képességű munkavállalóinak eligazodni a jogszabályok útvesztőiben. Munkánkra, elképzeléseinkre külön tervezet is készült, amelyet a Szenátus áprilisi ülésén terjeszt a testület elé Bács Zoltán kancellár – mondta Kövér Tamás, a dolgozói projekt koordinátora.

A Dolgozói Munkacsoport irodája a Tisza István Kollégium földszintjén működik (Debrecen, Egyetem sgt. 13.) telefon: +36 (52) 512-700/ 73573, 73574 mellék.

Sajtóiroda - BZs