Eredményes sporthétvége

2017. április 03. - 08:43 Megnyerték az alapszakaszt a DEAC férfi kosarasai, a kézilabdások továbbra is a tabella élén állnak. Országos bajnoki címet szerzett Berki Krisztián, az UD Cheerleaders csapata pedig megszerezte első aranyérmét.

Kosárlabda

Fölényes győzelemmel lett alapszakasz-győztes a DEAC Kamilla Gyógyfürdő. A kosarasok felszabadultan játszottak a Békés ellen, és ismét átlépték a száz pontot. A héten már meg is kezdi a rájátszást a Berényi-csapat.

- A Salgótarján elleni meccs után sokat készültünk erre a találkozóra, de egy kicsit görcsösre sikerült az első negyed. Túlságosan is bizonyítani akartunk. Miután elértük, hogy uraljuk a mérkőzést, felszabadultan és látványosan kosárlabdáztunk. Gratulálok a csapatnak a bgyőzelemhez. Hétfőtől már az MTK elleni párharcra készülünk - mondta Berényi Sándor.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Calle Pubfood Békés 118-61


A női kosarasoknak is sikerült nyerniük hétvégén, ők a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület otthonában léptek pályára szombaton.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület - DEAC 51-77

Futsal

A női futsal NB I alsóházi rájátszásában idegenben 0-2-ről felállva 2-2-es döntetlent értek el a debreceni lányok. Igaz, a siker is közel volt, ám ismét nehezen ment a helyzetek értékesítése, végül nem tudták elhozni a három pontot. A DEAC legközelebb április 12-én játszik, ismét idegenben, az Airnergy vendégeként.

Árkád ETO Győr - DEAC 2-2

Labdarúgás

Izgalmas házi derbit játszott egymással a DASE és a DEAC. A találkozó utóbbi győzelmével zárult. A 7 gólos mérkőzést az M4 is közvetítette, Horti Gábor kommentálásában.

DASE - DEAC 2-5

Kézilabda

Úgy tűnik, lehetetlen megállítani és kimozdítani a tabella éléről a debreceni egyetemi csapatot. A DEAC kézisei ezúttal hazai pályán arattak sikert az egriek ellen.

DEAC - Eger SBS Eszterházy U23 36-24

Torna

Berki Krisztián, a Debreceni Egyetem bajnok tornásza a hétvégén Budapesten az országos szerbajnokságon versenyzett. A sportoló 15 pontot kapott a bemutatott gyakorlatra, így megnyerte a lólengést.
- Boldog vagyok, hogy újra itthon versenyezhettem, nagyon jó, hogy ilyen sokan kilátogattak az OB-re. Most az erősebb gyakorlatomat mutattam be, szerettem volna a kolozsvári Európa-bajnokság előtt ezt is kipróbálni egy versenyen, legutóbb ugyanis akkor mutattam be, amikor 2014-ben világbajnok lettem - nyilatkozta Berki Krisztián.

Cheerleader

A DEAC Cheerleader Szakosztályának UD Cheerleaders csapata március 25-én a Budai Akrobatikus Sport Egyesület által szervezett Magical Flight Cup Open Nemzetközi Versenyen képviselte az egyetemet. A debreceniek az ugrásokat, forgásokat, egyszerű akrobatikai elemeket tartalmazó Performance Cheer kategóriában álltak közönség elé. Produkciójával az együttes megszerezte első aranyérmét. A lányok legközelebb május végén versenyeznek.

DEAC/Sajtóiroda