Megjelent az új Egyetemi Élet

2017. március 30. - 15:40 A jubileumi Campus Fesztivál tervezett programjairól, a fiatalok sportolási szokásait bemutató kiadványról is lehet olvasni az Egyetemi Élet legfrissebb számában.

- Különleges jellemzője a Debreceni Egyetemnek, hogy multidiszciplináris módon foglalkozik a sporttal. A gazdaság-, az orvos- és a műszaki tudományok mellett több más területen születnek kutatási eredmények a témában. A testnevelés pedig nemcsak a nevelés tekintetében fontos az intézménynek, hanem jelentős igény is van rá. Nem tudunk annyi sportinfrastruktúrát létesíteni, amennyire igény lenne – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár a Kárpát-medencei fiatalok sportolási szokásait ismertető „Értékteremtő testnevelés” című könyv bemutatóján. A kiadvány egyébként az Oktatáskutatás a 21. században című sorozat első kötete.

A Campus Fesztivál idén is bővelkedik rangos, nemzetközileg ismert és elismert fellépőkben. Az egyetemi újság a kínálatból szemezgetve mutatja be a The Prodigy-t, a 2Unlimited-et és a Dániából érkező Lukas Graham-et. A produkciók ismertetése a következő lapszámokban is folytatódik.

Három klasszikus interjú is olvasható a legújabb számban: a Csernoch Lászlóval készült beszélgetés apropója, hogy a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettesét ismét elnökévé választotta az Országos Doktori Tanács. Pintér Ákos, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával megvalósuló kutatásokról számol be, míg a Körösparti Péterrel készült interjú új szerepben, a Debreceni Egyetemi Hallgatói és Doktorandusz Képviselet elnökeként mutatja be a diákvezetőt.

Természetesen most sem maradnak el a zöld hírek, a színházi ajánló és a könyvtár újdonságait bemutató írások sem.

Sajtóiroda - BZs