A modern fogászat aktualitásai

2017. március 29. - 12:03 A fogorvostudomány legújabb vívmányairól, aktuális kérdéseiről tanácskoznak hazai és nemzetközi résztvevőkkel a Debreceni Egyetem szakemberei március 30-tól a régió legnagyobb fogászati találkozóján, a 18. Debreceni Fogászati Napokon.

A leginnovatívabb lézeres és digitális technológiákról, valamint az új szájsebészeti eljárásokról is szó lesz csütörtöktől a Debreceni Fogászati Napokon a Kölcsey Központban. A háromnapos szakmai találkozót immár 18. alkalommal szervezi meg a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara és a DAB Stomatológiai Munkabizottsága.

Hegedűs Csaba, a kar dékánja kiemelkedően fontosnak tartja az eseményt, hiszen az egyetem a továbbképzéssel lehetőséget teremt a fogorvostudomány legfrissebb eredményeinek bemutatására. Az idén „nagykorúvá” vált találkozó hozzájárul ahhoz, hogy a régióban dolgozó fogorvosok rendszeresen megkaphassák a legújabb szakmai ismereteket.

- A konferencia jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt tizennyolc év alatt, és napjainkra az ország egyik legrangosabb találkozójává vált. Ezt igazolja a résztvevők és kiállítók számának folyamatos növekedése is. Idén is több száz szakember érkezik rendezvényre, akik csaknem 60 előadást hallgathatnak meg, emellett fogászati termékek kiállítása és a kar öregdiák találkozója színesíti a programot – sorolja a rendezvény fontosabb eseményeit Hegedűs Csaba.

A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának oktatói, kutatói mellett ebben az évben is számos kiemelkedő tudományos és klinikai tapasztalattal rendelkező nemzetközi előadó vesz rész a Fogászati Napokon. Egyebek mellett Svájcból, Németországból, Angliából és Törökországból is érkeznek szakemberek.

A tanácskozáson a szakma összes területéről hallhatnak előadásokat a résztvevők, az esztétikai fogászattól kezdve, a fogpótlástanon át a konzerváló fogászatig. Az előadók beszámolnak például a modern digitális technológiai alkalmazási lehetőségeiről, a fogeredetű őssejtek összehasonlító vizsgálatáról és a nehezen kezelhető betegek altatásos fogászati ellátásáról. Mindezek mellett külön szekcióban foglalkoznak az arc- és állcsont betegségeivel, sérüléseivel, valamint a szájsebészet újdonságaival is a 18. Debreceni Fogászati Napokon, március 30. és április 1. között a Kölcsey Központban.

Sajtóiroda-MM