Ha tavasz, akkor Buzánszky-kupa!

2017. március 21. - 15:39 Több mint ezer sportoló kapcsolódik be az országban is egyedülállónak számító Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi mérkőzéssorozatába, amelyen négy ligában 75 csapat méri össze tudását.

A kupa történetében első alkalommal a Nagyerdei Stadion szurkolói klubjában, a Red and White-ban tartotta a sorsolási ceremóniát a versenybizottság és a DEHÖK Sportbizottsága március 20-án. 2017-én tavaszán 75 csapat 4 ligában fog megmérkőzni: a hétfői rendezvényen a Divízió 3, a Divízió 2 és a Superliga résztvevőit is kisorsolták, a negyedik csoporthoz, a női ligához pedig még 1 héten keresztül várják a lánycsapatok jelentkezését a szervezők. A sorsolás előtt a több mint 10 éve zajló egyetemi bajnokság névadójáról, Buzánszky Jenőről emlékeztek meg a szervezők.

- Jenő bácsi idős korában került kapcsolatba a Debreceni Egyetemmel, és mindig nagy szeretettel jött el hozzánk a döntőkre. Nagyon örülök, hogy személyesen is ismerhettem, illetve külön öröm, hogy Buzánszky Jenő már életében a nevét adta az egyetemi labdarúgó bajnoksághoz. Soha nem felejtette el kiemelni, hogy ő volt a Debreceni Egyetem utazó sportnagykövete – fogalmazott köszöntőjében Bács Zoltán kancellár.

- A Buzánszky-kupa sorsolása mindhárom osztály esetében izgalmas párharcokat vetít előre. Úgy gondolom, hogy az évről évre egyre színvonalasabb bajnokságban a már jól ismert rivális csapatok párharcának köszönhetően izgalmas meccseket láthatunk majd. Érdemes azonban az újoncokra is figyelni, hiszen időről időre meglepetéseket is okozhatnak – mondta a sorsolást követően Csont István, a DEHÖK elnökhelyettese.

Bár a sorsolás lezárult, a szervezők még további egy hétig lehetőséget biztosítanak lánycsapatok jelentkezésére. A ceremónia végeztével a résztvevők FIFA 17 versenyen és Foci-kvízben is tesztelhették tudásukat. A játékok során Campus Fesztivál-napijegyek, Campus Party-belépők, illetve DVSC mérkőzésre szóló belépők is gazdára találtak.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi mérkőzéssorozata március 27-én kezdődik.

http://www.buzanszkykupa.hu/index.php/main/article/izgalmas-parharcok-va...

DEHDK Sajtóiroda - SZB
Fotó: KM