Megjelent az új Egyetemi Élet

2017. március 16. - 15:47 Kutatási együttműködésről, a műszaki képzés átalakulásáról, egyetemista sportolókról olvashatunk az Egyetemi Élet legfrissebb számában, amelyben bepillanthatunk a több mint hat évtizedes Hortobágy Néptáncegyüttes életébe is.

Debrecenben jöhet létre az egyetem, a Richter Nyrt. és a Fluart Kft. együttműködésével az a biotechnológiai oltóanyaggyártó kísérleti üzem, amely az elkövetkező négy évtizedben a világjárványok megelőzésére is egyedülálló megoldást hozhat. Az elképzelést március elején, a Debreceni Egyetemen tartott konferencián ismertették a szakemberek.

Műszaki-informatikai kabinet alakult az egyetemen. A testület elsődleges feladata az intézmény képzési kínálatának megújítása, hogy az alkalmas legyen a régióban felmerülő munkaerő-piaci igények kielégítésére. A kabinetben az egyetemi vezetők mellett Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, valamint helyi vállalkozások és nagyvállalatok, illetve a város képviselői is helyet kaptak.

Miért éppen a Debreceni Egyetemet választotta London tornász olimpiai bajnoka, aki tanulmányai mellett az utánpótlás lelkesítésére is szakít időt? Edz, versenyekre készül, és egyetemi tanulmányokat folytat. Hogy mindez hogyan lehetséges, kiderül a Berki Krisztiánnal készült interjúból.

Nyugdíjas korúnak számít – legalábbis az alapításától eltelt időt figyelembe véve – a Hortobágy Néptáncegyüttes. A magyar népi kultúra megismerése mellett a hagyományok őrzése, a mozgás öröme, a szórakozás és az itt kialakult barátságok is összekötik a csoport egykori és jelenlegi tagjait, akik a mai napig őrzik azt a tradíciót, hogy jeles alkalmakkor együtt lépnek színpadra, és közösen, tánccal ünnepelnek. A néptáncegyüttes új tagokat is toboroz a jövő évi, 65. évfordulóra.

Emellett megismerheti az olvasó a Hallgatói Karrierközpont kínálatát, a DEAC szakosztályainak legfrissebb eredményeit, és természetesen programokat is ajánl az Egyetemi Élet legújabb lapszáma.

Sajtóiroda - BZs
 

 

Dokumentumok: