Jog amerikai módra

2017. március 16. - 08:44 A South Texas College of Law egyetem professzora, Stacey L. Barnes a nemzetközi gazdasági jog aktuális kérdéseiről tart előadást két héten át a Debreceni Egyetem joghallgatóinak.

Az elismert amerikai szakembert, a Lewis & Barnes houstoni székhelyű ügyvédi iroda alapítóját március 6-17. között látja vendégül Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Stacey L. Barnes International Commercial Arbitration címmel tart minikurzust a jogi karon, melynek keretében a nemzetközi gazdasági jogban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kereskedelmi választottbíráskodás aktuális kérdéseit, legújabb eseteit elemzi a kar magyar és külföldi hallgatóival.

Barnes professzor nem először jár a debreceni jogi karon. 2015-ben az ÁJK-n már több mint tíz éve sikerrel futó Senior Lawyers Program vendégeként tartott előadásokat a nemzetközi adásvételi jog témakörében.

A Debrecen Egyetem jogi kara 2006-tól rendszeresen fogad amerikai vendégoktatókat és szakmai körökben is elismert gyakorló jogászokat, akik az amerikai és a nemzetközi jog egy-egy szeletébe engednek bepillantást a debreceni joghallgatóknak.

Sajtóiroda-TB