Jubileumi Campus világsztárokkal

2017. március 10. - 10:02 The Prodigy, Alle Farben, Charlott Boss – világhírű fellépők az idén 10 éves Campus Fesztiválon. Kelet- Magyarország legnagyobb könnyűzenei rendezvényén a Debreceni Egyetem is már a nulladik naptól várja a fesztiválozókat.

Az elmúlt huszonöt év egyik legsikeresebb és legőrültebb brit elektronikus zenei alakulata, a The Prodigy lesz minden bizonnyal az idén jubiláló Campus Fesztivál legjobban várt zenekara. A szervezők péntek délelőtt jelentették be a fellépők listáját. A „fesztiválok császára” mellett a legnépszerűbb hazai előadók és olyan sztárok érkeznek Debrecenbe, mint a világot igen rövid idő alatt meghódító dán Lukas Graham, a berlini DJ-producer Alle Farben, Charlott Boss, azaz Nod One’s Head az egyedi hangzást képviselő énekesnő, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa a 2 Unlimited is.

- Igyekeztünk a jubileumi évhez méltó színes programkínálatot összeállítani. A nemzetközi előadók és a hazai fellépők felhozatala – a fesztivál elmúlt tíz éve során nyugodtan kijelenthetjük –, idén lesz a legerősebb. Tavaly csaknem elértük a 100 ezres látogatói létszámot, nyilván a cél most az, hogy a tizedik Campus Fesztiválon ez megtörténjen. Ennek érdekében nem csak a zenei felhozatalban, hanem a kiegészítő kulturális programokban is számos különlegesség várható – hangsúlyozta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

Az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei rendezvényén a koncerteken túl több mint 200 egyéb esemény is szerepel a kínálatban: irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, Dumaszínház és a Debreceni Egyetem várja majd a látogatókat. Újdonság, hogy az Egyetem Tér már a nulladik naptól nyitva lesz a megszokott helyen, a főbejárat közelében.

- A Debreceni Egyetem ezer négyzetméteres programhelyszínén a fesztiválhoz illő látványos, szórakoztató programokkal mutatkoznak be az intézmény egységei. Az egyetemi színpadon ezúttal is lesz talentum tehetségkutató, ismert szakemberek tartanak interaktív előadásokat, esténként pedig népszerű, feltörekvő zenekarok gondoskodnak az igazi fesztiválhangulatról – tájékoztatott Rőfi Mónika, az egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központjának vezetője.

A Campus Fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan a Nagyerdei Stadionban és környékén egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat július 19-től 23-ig.

Sajtóiroda - TB