Sorsfordító meccs előtt a kosarasok

2017. március 03. - 13:14 A férfi kosarasok sorozatban a tizedik győzelmüket is megszerezhetik, a debreceni futsalosoknak pedig a KEK 2017-es kupáján kell helytállniuk. A DEAC és a DASE focistái ezen a hétvégén idegenbe látogatnak.
Tovább folytatódnak a Debreceni Egyetem csapatainak küzdelmei, a DEAC labdarúgói szombaton 14:30-tól Polgáron játszanak, míg a DASE ugyanekkor Derecskén lép a pályára. Sáfár László és Dér István tanítványai is kétgólos győzelemmel kezdték az idényt a múlt héten, és bíznak benne, hogy ebben a fordulóban nem állítják meg őket.
 
A DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese ezúttal szokatlan időpontban, hétfőn 17:30-kor lép pályára a Tiszaújváros ellen az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, ahol sorozatban tizedik győzelmüket is megszerezhetik. A DEAC öt fordulóval a bajnokság vége előtt matematikailag is bebiztosíthatja a felsőházba kerülést.
 
 
- Átalakuláson esett át a Tiszaújváros, játékoscserék és edzőváltás is volt, és ebből nem is jöttek ki rosszul, hiszen volt egy-két bravúr győzelmük. Elsősorban hazai pályán nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, de nem szabad lebecsülnünk őket. Az új légiósuk nagyon jól teljesít eddig, az ő semlegesítése kulcsfeladat lesz, de mindenképpen szeretnénk magabiztos győzelmet aratni ellenük is, és tovább folytatni jó sorozatunkat – vélekedett a hétfői ellenfélről Berényi Sándor edző.
 
A női kosarasok szintén hazai pályán játszanak majd, vendégük ezúttal az MTK-Budapest lesz vasárnap 16 órakor az Oláh Gábor utcában.
 
Hétfőn este lép pályára a DEAC férfi futsalcsapata, a 18 órakor kezdődő találkozón a Mag-Log Team CFT Gödöllővel mérkőznek meg a debreceniek.
 
Az egyetemi futsal Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) 2017-es csoportbeosztása alapján a Debreceni Egyetem gárdájára kemény péntek vár, 15:15-től ugyanis a Sixty-Nine, 17:15-től a Pázmány Péter KE, 19:15-től pedig az Óbudai Egyetem csapataival kell megküzdeniük a BEAC csarnokban, hogy továbbjuthassanak a szombati fordulóba.
 
Március 5-én, vasárnap a DEAC röplabdásaiért is szoríthatunk, ők 17 órakor a MAFC BME ellen játszanak a DESOK-ban.
 
Kézilabdával zárul a hétvége. A DEAC férfi kézisei a Kazincbarcikai KSE együttesét látják vendégül március 5-én, vasárnap. A találkozó 18 órakor kezdődik a Kecskeméti János csarnokban.
 
DEAC/Sajtóiroda