Szívügyük a kardiológia

2017. március 02. - 15:58 A legújabb szakmai eredmények, aktualitások megismerését, tapasztalatcserét, továbbképzést egyaránt jelent a szakorvosok számára a Debreceni Kardiológiai Napok továbbképző konferencia.

Március 1-e és 4-e között ebben az évben már 22. alkalommal rendezik meg a város legnagyobb orvos-kongresszusát, amely iránt évek óta hatalmas az érdeklődés.


– Kezdetben az Elméleti Tömbben, majd a Főépület Aulájában találkoztunk, de hamar „kinőttük” ezeket a helyeket, így már évek óta a Kölcsey Központ biztosítja a rendezvény rangjához méltó környezetet – mondta Édes István, a kongresszus elnöke.

Idén 800 fő regisztrált, akik 50 kreditpontot gyűjthetnek a részvétellel. Emellett lehetőséget biztosítanak a szervezők arra is, hogy az előadók a konferencia kiadványában megjelentessék szakmai anyagukat.

– Ez nagy segítség, különösen a fiatal orvosok számára, akik így szinte egy csokorban kaphatják meg a legújabb szakmai anyagokat – hangsúlyozta Czuriga István, a kongresszus titkára.

Az idei tanácskozás fő témája a szívgyógyászat aktualitásai, központi témája pedig a szívelégtelenség és a betegség megelőzése. Fontos téma emellett a koszorúér betegségei, valamint a vezető halálokok, a szívinfarktus és az agyvérzés prevenciója, valamint rehabilitációja.

A rendezvény érdekessége, hogy összefogott két szakma, az onkológusok és hematológusok, akik a daganatos megbetegedések kardiológiai hatásait elemzik.

A rendezvényt angol nyelvű szekció, valamint szívultrahang továbbképzés színesítette. A résztvevők a program zárásaként tesztvizsgán adnak számot a megszerzett új ismeretekről.

Sajtóiroda – BZs