Megjelent az Egyetemi Élet

2017. március 02. - 14:39 A legfrissebb tavaszi lapszámban olvashatunk többek között a rektori pályázatról, az Educatio kiállításról, kiderül, milyen díjat kapott a Nagyerdei Víztorony, és megtudhatjuk, miért vonul vissza az aktív sporttól Risztov Éva.

„Önfenntartó Debreceni Egyetem” címmel ismertette az intézmény vezetését körvonalazó elképzeléseit Szilvássy Zoltán, aki egyedüliként pályázta meg az intézmény vezetői posztját. Az egyetem Szenátusa az elhangzottak alapján szavazással döntött: egyetlen jelöltként támogatja a jelenlegi rektor pályázatát. Amennyiben a fenntartó Emberi Erőforrás Minisztérium is hasonlóan foglal állás, Szilvássy Zoltán újabb öt éven át vezetheti az egyetemet.

Több, hallgatókat érintő programról is beszámoló olvasható a lapban: sikeres volt a bemutatkozás az Educatio kiállításon, toborozzák a résztvevőket a Dunai Regattára, és azt is megtudhatjuk, hogy a sült krumplis ötlettel hogyan nyerték meg debreceni egyetemisták az !gen Debrecen negyedik döntőjét.

És ha már siker: díjazták az országban egyedülálló, első alkalommal szervezett egyetemi stadionshow. A yoUDay a dehir.hu hírportál szavazásán elnyerte az Év rendezvénye címet!


És továbbra is az elismeréseknél maradva: az „öreg hölgy”, vagyis a Nagyerdei Víztorony – amelyet a Debreceni Egyetem varázsolt különleges programhelyszínné uniós forrásból – a Magyar Turisztikai Szövetség különdíját szerezte meg.

Február elején bombaként robbant a hír, hogy olimpiai bajnok úszónőnk, Risztov Éva befejezi aktív sportolói pályafutását. Az olimpikonnak készült beszélgetésből kiderül, az elválás nem végleges, hiszen a továbbiakban sportolók menedzsmentjével foglalkozik majd.

Sajtóiroda - BZs

Dokumentumok: