Világkupa után tanulás

2017. február 28. - 17:41 Utánpótlás-sportolóknak tartott bemutatót a Debreceni Egyetem olimpiai bajnok hallgatója az intézmény Sporttudományi Oktatóközpontjában. Berki Krisztián a sportsikerek mellett figyel a tanulásra is.

A világklasszis tornásznak remekül sikerült az év első komoly megmérettetése, hiszen a hétvégén újabb világkupát hozott haza az ausztráliai Melbourne-ből. Berki Krisztián már a selejtezőből az első helyen jutott be a döntőbe, majd 14.933 ponttal nyerte meg a lólengés fináléját.

- Ez volt a második kiruccanásom Melbourne-be. Először 2006-ban, a debreceni Európa-bajnokság után voltunk ott egy világbajnokságon, azt a negyedik hellyel zártam, úgyhogy most nagyon örülök neki, hogy ez a világkupa ilyen jól sikerült. Remélem, hogy tudom hozni ezt a formát a következő napokban is, hiszen nemsokára magyar bajnokság, utána újabb világkupa forduló, majd jön az Európa-bajnokság – bizakodott a sportoló.

Berki Krisztián szinte ki sem pihente ausztráliai útját még, máris Debrecenbe utazott, hogy a Vénkerti DSE utánpótlás tornászainak nyújtson szakmai segítséget a Debreceni Egyetem Tornacsarnokában.

- Örülök, hogy ennyi tehetséges tornászgyerek edz itt Debrecenben, manapság ez már nagyon ritka. Az pedig külön öröm számomra, hogy ez a terem így szépül, hiszen amikor utoljára jártam itt, még nem volt ilyen profin berendezve. Most már akár egy edzőtábort is tudok ide szervezni, hogy több időt tudjak az egyetemi tanulmányaimra szakítani – mondta el a tornász.

A legendává vált sportoló – akiről már gyakorlatot is elneveztek – a Debreceni Egyetem elsőéves sportszervező szakos hallgatója. A Gazdaságtudományi Kar oktatói többek között egyéni tanrenddel segítik abban, hogy a tanulás mellett a felkészülésről és a vizsgákról se kelljen lemondania a versenyei miatt.

Sajtóiroda-TB