Eredményes hétvégét zárt a DEAC

2017. február 27. - 12:06 Sikeresen vették az akadályokat az egyetemi gárdák: győzelemmel kezdtek a focisták, a női és férfi kosarasok is nyertek. Az egyetem olimpiai-, Európa- és világbajnok tornász hallgatója, Berki Krisztián Melbourne-ben szezett első helyet.
A DEAC focistái számára hosszú szünet után a hétvégén indult a tavaszi szezon. Sáfár László csapatának volt minek örülnie, hiszen hazai pályán kétgólos győzelmet arattak a Nagyhegyes KSE ellen úgy, hogy az ellenfél öngóllal „segítette” a debrecenieket. Így a DEAC továbbra is vezeti a tabellát.
 
DEAC – Nagyhegyes KSE: 2-0
 
Jól kezdte a szezont a DASE is, a Dér István vezette csapat a kiesés elől menekülő Monostorpályi SE otthonában diadalmaskodott 3-1-re. 
 
Monostorpályi SE - DASE: 1-3
 
Idegenben játszottak a DEAC Kamilla Gyógyfürdő kosarasai az eddig még hibátlan Hódmezővásárhely ellen. A találkozó elején a Vásárhelyi Kosársuli rögtön megszerezte a vezetést, de a második negyed végére a DEAC utolérte, és még meg is előzte a hazai csapatot, így 46-47-tel mehettek a játékosok a félidei szünetre.
 
 
A rövid pihenés után folytatódott a debreceniek eredményes támadó játéka, és egyre csak növelték a különbséget.  Az utolsó percekre az addig kevesebbet játszók is szerepet kaptak, a héten a 17. születésnapját ünneplő, az első csapatban újonnan debütáló Tóth Bence hárompontosával pedig ismét sikerült átlépni a 100 pontot. Győzelmével a hajdúsági csapat továbbra is tapad az egy mérkőzéssel többet játszó Miskolcra.
 
- Feljavult a kommunikáció, nem engedtünk annyi támadólepattanót, támadásban is megtaláltuk a ritmust, és gyakorlatilag ezek összessége hozta meg nekünk a mérkőzést – összegzett Berényi Sándor edző.
 
Vásárhelyi Kosársuli – DEAC Kamilla Gyógyfürdő  82-101
 
A női kosarasok a hétvégén a 12. győzelmüket szerezték meg a Kiss Lenke KS ellen. A debreceniek igazán a második tíz percben mutatták meg, mire is képesek. A térfélcsere után pedig már húsz pont fölé is nőtt a különbség a DEAC előnyére.
 
- A korai kezdés és az utazás megtette hatását, sajnos nem jó irányba. Csak a második negyed teljesítménye volt elfogadható, és olyan amilyet el lehet tőlünk várni, amire képesek vagyunk – mondta tanítványai játékáról Kovács Imre.
 
Kiss Lenke KS – DEAC 52-65
 
Mozgalmas mérkőzésen döntetlent játszottak a női futsalosok a DVTK-Vénusz ellen Miskolcon. Bár a hazaiak az első félidőt 3-1-re megnyerték, a debreceniek nem adták fel és küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a meccset végül döntetlenre tudták hozni, így nem maradtak pont nélkül.
 
DVTK-Vénusz - DEAC 3-3
 
A Debreceni Egyetem olimpiai-, Európa- és világbajnok tornász hallgatója, Berki Krisztián nyerte a lólengést a hétfvégén a tornászok melbourne-i világkupa-versenyén, a tornász 14.933 pontot kapott a gyakorlatára. Berki Krisztiánnal a Debreceni Egyetem hallgatói is találkozhatnak, kedden 14 órától az egyetem Sporttudományi és Koordinációs Intézet Tornacsarnokában tart bemutatót.
 
DEAC/Sajtóiroda