Fáklyás búcsú

2017. február 24. - 14:01 Folytatódott a tizenhat éves hagyomány: idén február 23-án búcsúztak fáklyás felvonulással a Debreceni Egyetemtől és a várostól az Állam és Jogtudományi Kar hallgatói.

Az egykori Jog-és Államtudományi Intézet végzősei 2001-ben rendeztek először a fáklyás menetet, amelyet azóta már a Hallgatói Önkormányzat szervez.

- Sok utolsó éves gondolja úgy, hogy nem lehet lezárni tanulmányaikat, ha nem ápolják azt az örökséget, amit az elődök hagytak rájuk. Az oklevelet, diplomát szerzők számára másik nagy ünnep a gyűrű-és medálavató végzős est, amelyen a búcsúzó hallgatók a kar dékánjától vehetik át az egyetemi évek jelképét egy-egy pohár pezsgőbe rejtve - mondta Debreceni Cintia, az Állam-és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

A február 23-i látványos eseményen a kar vezetése és oktatói is elkísérték a hallgatókat. A Déri tértől a Bethlen utca és az Egyetem sugárút érintésével az Egyetem térig tartó séta végén a Debreceni Egyetem Főépülete előtt közös fotó is készült.

DEHDK Sajtóiroda - SzB
Fotó: Matuz István