A Szenátus döntött: folytassa Szilvássy!

2017. február 23. - 17:07 Elsöprő szavazati aránnyal támogatták a Szenátus tagjai a pályázó rektorjelöltségét. Ha a fenntartó is támogatja, akkor Szilvássy Zoltán lesz a megszakítás nélkül leghosszabb időn át regnáló rektora a Debreceni Egyetemnek.

Szilvássy Zoltán lett a Debreceni Egyetem rektorjelöltje. Az intézmény legfőbb döntéshozó testülete, a Szenátus február 23-ai ülésén 61 igen, 2 nem, 3 tartózkodás mellett javasolta Szilvássy Zoltánt - az intézmény jelenlegi vezetőjét - a rektori székbe július 1-től kezdődően mintegy 5 évre, 2022. tavaszáig.

A rektorjelölt személyéről döntő szenátusi ülésen Jávor András általános rektorhelyettes közölte: a Szenátus döntését megküldik a minisztériumba, a fenntartó pedig május 31-éig kezdeményezi a rektor kinevezését a köztársasági elnöknél.

Szilvássy Zoltán egyedüliként pályázott az intézmény vezetésére. Többek között azt fogalmazta meg célként, hogy a tavaly már 120 milliárd fölötti mérlegfőösszeggel rendelkező intézmény az ipari együttműködéseiből és kutatási tevékenységéből a következő években tovább növelje piaci bevételeit, így valósítva meg az önfenntartó egyetem célkitűzést. Emellett az egészségipari fókuszterülettel kapcsolatos törekvésekkel párhuzamosan a műszaki-informatikai képzés megújítását, a térítéses hallgatók számának növelését, a fogadásukra alkalmas intézményi infrastruktúra bővítését, az egyetem fenntartásában lévő gyakorlógimnáziumban a latin nyelv bevezetését, könnyűzenei szak és könnyűzenei menedzserképzés elindítását, és egy debreceni állatkórház, majd az állatorvosi képzés beindítását szeretné megvalósítani. A rektor 2022. április 30-ig kap megbízást.

A rektori pályázat további részletei:
http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170217_rektori-palyazat-bemutatoja

Sajtóiroda - MTI