A mikrosebészet rejtelmei

2017. február 22. - 13:49 A mikrosebészet kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők a Debreceni Egyetem tudományos sorozatának következő előadásán.

A mikrosebészet a sebészetnek (manuális szakmáknak) egy különleges szelete. Sebészet, mert sebészeti módszerekkel és a szakmában ismert eszközökkel, segédanyagok adaptálásával végzi a beavatkozásait.

Különleges, mert a műveleteket a dimenziókból adódóan csak nagyító eszközökkel, mikroszkópokkal, lupéval, illetőleg ezek segítségével lehet végrehajtani.

Különleges még azért is, mert elsajátítása nem a szokványos tanítási módszerekkel lehetséges. Erről, valamint arról is szól az előadás, hogy milyen területeken lehet hasznosítani ezt a technikát a kutatásban és a klinikumban – foglalta össze a mikrosebészet lényegét Furka István emeritus professzor, a DE ÁOK Sebészeti Műtéttani Tanszék Mikrosebészeti Oktató és Gyakorló Központ vezetője.

A Science Café kéthetente a Debreceni Egyetem falain kívül már negyedik éve népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Időpont: 2017. március 1. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

 

Dokumentumok: