Első helyen a DEAC

2017. február 20. - 12:02 A Békés elleni győzelmével átvette a vezetést a tabellán a DEAC Kamilla Gyógyfürdő. Az egyetem női kosárlabdázói szintén fontos rangadót nyertek meg a hétvégén.
Nagy volt a tét a DEAC férfi kosarasai számára a február 17-ei mérkőzésen, hiszen az esetleges győzelmükön múlt a listavezető hely. A januárról elhalasztott meccsen Berényi Sándor tanítványai hamar átvették a vezetést, Velkey Jánosékat nem tudta a Békési SzSK utolérni.
 
A száz pont ezúttal nem jött össze, de alig maradtak el tőle a debreceniek, hiszen 97-et dobtak. Az idegenbeli sikerrel a DEAC beérte a listavezető Miskolc-Hódmezővásérhely kettőst, ráadásul jobb kosárarányának köszönhetően át is vette a vezetést. A következő fordulóban a végelszámolásnál is duplán számító mérkőzés vár a cívisvárosiakra, hiszen jövő hét szombaton a Hódmezővásárhelyhez látogatnak.
 
 
- Meghatározta a mérkőzést, hogy jól dobtunk kintről, ezáltal több területünk maradt a gyűrű alatt, amit ki is használtunk. Hiányérzetem van a védekezésünkkel kapcsolatban, helyenként nem voltunk olyan agresszívek, mint amennyire szerettünk volna, de azt gondolom, hogy a 25 pontos idegenbeli sikerünk így is szép teljesítmény – értékelt Berényi Sándor.
 
Békési SzSK – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 72-97 
 
Rangadót játszottak a női kosarasok, akik hazai pályán a DVTK gárdájával találkoztak. A mérkőzés mindkét csapat számára fontos volt, hiszen az alapszakasz hajrájához közeledve a két együttes gyakorlatilag egymás között fogja eldönteni a rájátszást jelentő negyedik hely sorsát.
 
A fordulatos meccsen végül a debreceniek diadalmaskodtak, így már két győzelemmel tart előrébb riválisánál Kovács Imre csapata, ráadásul az egymás elleni mérleg is a DEAC-nak kedvez, így gyakorlatilag 3 mérkőzés előnyük van az utolsó öt fordulóra.
 
DEAC – Aluinvent DVTK U23 63-56 
 
A női futsalosoknak kevésbé volt sikeres a hétvégéjük, ők nagy arányú vereséget szenvedtek, 1-9-re kaptak ki a Hajdúböszörményi TE I.-től. Ráadásul a debreceniek két öngóllal is hozzásegítették a hajdúböszörményieket a győzelemhez.
 
- Kiválóan kezdtük a mérkőzést. A Hajdúböszörmény 12 percig nem tudott mit csinálni a védekezésünkkel. Az előre játékunk ugyan nem mindig működött, de a védekezésünk összefogott volt, határozott és koncentrált. Aztán jött egy 5-6 perces rövidzárlat, ami el is döntötte a meccset. Ezt főleg a koncentrációhiány számlájára lehet írni, pedig, ha ez nem történik, szoros mérkőzésre lett volna kilátás a bajnokesélyes ellen – értékelt Sólyom Attila.
 
DEAC – Hajdúböszörményi TE I. 1 – 9
 
A Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon az egyetem női röplapdásai első körben a Miskolci Egyetemmel mérkőztek meg. A találkozót a debreceniek megnyerték 3-0-ra, a visszavágóra szerda délután 3 órakor kerül sor a DESOK-ban.
 
DEAC/Sajtóiroda