Egyetemi programok: együtt – egymásért

2017. február 20. - 12:12 Családi nap, Dolgozói DErbi, Campus Fesztivál és yoUDay: kicsiknek, nagyoknak, egykori és jelenlegi hallgatóknak, oktatóknak, dolgozóknak és családtagjainak is kínál programokat a Debreceni Egyetem.

- A rendezvények műsora, közönsége eltérő, de a cél minden esetben közös: éreztetni az egyetem polgáraival, hogy összetartozunk – mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika. A Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője kiemelte: a Debreceni Egyetem fontosnak tartja, hogy az egyetemi dolgozók és családtagjaik számára olyan tartalmas programokat szervezzen, amelyek az egész család kikapcsolódását tudják biztosítani.

Családi Nap – Iciri-piciri alumni

A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit várnak a szervezők a családi napra, amelyet idén is májusban a Nagyerdőn tart az egyetem. A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja és a Lelkierő Egyesület 2012-ben a családbarát pályázat keretében hagyományteremtő szándékkal indította el és szervezi azóta már az Rendezvénykoordinációs és Alumni Központtal közösen a családi napot, amelyet minden évben a gyermeknaphoz kapcsolódva tartanak a Nagyerdei Kultúrparkban.

- Lesz látványetetés, szakvezetéses állatkerti séta, aszfaltrajz-verseny, arcfestés, emellett színpadi produkcióval készülünk, és mint ahogy a korábbi években, most is ajándékkal kedveskedünk a gyerekeknek – sorolta a tervezett programokat Rőfi Mónika.

Értünk, Nekünk, Velünk!

Ez a mottója a Dolgozói Derbinek, amikor kikapcsolódással ünnepelhet június 9-én az intézmény valamennyi munkatársa.

- Hét campuson csaknem 7 ezer ember dolgozik a Debreceni Egyetemen, olyan munkatársak, akik gyakran csak telefonon, vagy emailben tartanak kapcsolatot egymással. Tavaly ezért kezdeményeztünk – hagyományteremtő szándékkal – egy olyan programot, aminek köszönhetően nemcsak jól érezhetjük magunkat, hanem a különböző területeken dolgozó munkatársak egymást megismerve még hatékonyabban tudnak együttműködni a mindennapokban – foglalta össze a DErbi ars poeticáját Rőfi Mónika, aki annyit elárult, hogy a főzőverseny zsűrielnöke igazi sztárvendég, Mautner Zsófi lesz. A DErbi helyszíne idén is a Nagyerdei Stadion északi rendezvénytere és a Nagyerdei Víztorony lesz.

Campus Fesztivál

Az ország egyetlen olyan fesztiválja, amelyet aktív résztvevőként és közreműködőként támogat egy felsőoktatási intézmény. A Campus ma már annyira hozzátartozik a Debreceni Egyetem, hogy tavaly már önálló „Egyetem tér színpad” várta az érdeklődőket.

- Az egységek most is lehetőséget kapnak a színes programokon keresztül a bemutatkozásra, ami sokkal könnyedebb, lazább hangulatú ismerkedési lehetőséget teremt az egyetemmel. Emellett igyekszünk idén is úgy összeválogatni a produkciókat, hogy az egyetem megjelenéséhez, üzenetéhez illeszkedjenek és játékos, kötetlenebb formában népszerűsítsék az intézményt – hangsúlyozta Rőfi Mónika.

Az egyetem napja a Te napod!

Nagy siker volt tavaly szeptemberben a yoUDay, az egyetemi stadionshow, amit első alkalommal, és országosan egyedülálló módon rendezett meg a Debreceni Egyetem.

- Most is szeptemberre tervezzük a rendhagyó „tanévnyitót”, amelyre már azokat is invitáljuk, akik még éppen csak beadták felvételi kérelmüket a Debreceni Egyetemre – utalt arra Rőfi Mónika, hogy a leendő és jelenlegi hallgatók, az egykori és mostani oktatók, dolgozók, tehát mindenkit, aki valamilyen módon kötődött, kötődik, vagy a jövőben csatlakozik ehhez a közösséghez. Hiszen minden rendezvény arról szól, hogy megmutassuk, milyen összetartozás, összefogás jellemzi a Debreceni Egyetemet – miközben még jól is érezzük magunkat.

Sajtóiroda - BZs