Dupla finálé a DESOK-ban

2017. február 17. - 13:18 A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa nagydöntőinek adott otthon a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontja. A díjakat Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Ifjabb Buzánszky Jenő adta át.
A DEAC Futsal és a Sinter Ladies FC női csapatok bemutató mérkőzésével, divíziódöntőkkel, öregfiúk-meccsekkel, a Queencum zenekar koncertjével és a Debreceni Egyetem pom-pom lányainak, az UD Cheerleaders showjával melegítettek a nézők a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa nagydöntőire február 16-án a DESOK-ban.
 
A Kozma Futsal Kupa nyertese a Sinter FC lett, akik a döntőben az A-Men FC-Papírvilággal a rendes játékidőben 0-0-t játszottak, majd büntetőkkel 3-1-re nyertek.
 
 
Az este utolsó mérkőzését, az egyetemi kupa divízió I-es döntőjében az A-Men FC-Papírvilág és a Made in Italy lépett pályára. A fordulatos, izgalmas pillanatokban is bővelkedő találkozót végül az A-Men FC-Papírvilág csapata nyerte 2-1-re. A harmadik helyet megosztotta egymással a Sinter FC és a Szabolcsi Ragadozók, miután 0-0-ás döntetlent játszottak.
 
- A Debreceni Egyetem életében kiemelt szerepet játszik a sport. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt időszakban komoly fejlesztések valósultak meg, kezdve a SET-központtal, ami a maga komplexitásával Közép-Európában is egyedülálló intézmény, de büszkék vagyunk a kupának otthont adó DESOK-ra is, ahol a sportrendezvényeken kívül kiemelkedő tudományos munkát végeznek az ott dolgozók – hangsúlyozta köszöntőjében Bács Zoltán kancellár.
 
 
Dunai Antal az eredményhirdetés előtt felidézte, hogy nem idegen a számára Debrecen, hiszen félig innen származik, legutóbb pedig alig néhány hónapja járt a városban, amikor előadást tartott a Debreceni Egyetemen. Az Újpest egykori legendája úgy fogalmazott, hogy a futball mindenkié, ezért nagyon fontos, hogy legyenek a debrecenihez hasonló kupák.
 
- Én is gyakran játszottam ilyen játékokon. Azon felül, hogy semmihez sem fogható az ilyen tornák közösségteremtő ereje, sok igen tehetséges játékost is látni – fogalmazott Dunai Antal. Hozzátette: külön öröm számára, hogy itt lehetett a Buzánszky Jenőről elnevezett egyetemi kupán, hiszen nem csupán ismerte, hanem jóban is volt a legendás focistával.
 
Sajtóiroda - SBD