Ukrán vendégek az egyetemen

2017. február 13. - 16:12 Az oktatási és tudományos együttműködés bővítéséről is tárgyaltak a Debreceni Egyetemen az ukrajnai Ivano-Frankivszk régiójában működő National Medical University-ről érkező vendégek.

Az egyetem oktatási kínálatával és a doktori képzés nyújtotta lehetőségekkel is megismerkedett a február 13-ai látogatás során a delegáció.

- A Debreceni Egyetem számára fontos a nemzetközi kapcsolatok ápolása, és ebben kiemelt szerepe van a hazánkkal szomszédos országokkal kialakított együttműködéseknek. Kapcsolatunk az ukrán régióval – ahol egyébként két nagy egyetem is működik – már több mint két éve hivatalos. A mostani találkozó a meglévő kapcsolat erősítését szolgálja – mondta az unideb.hu portálnak Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A küldöttség látogatást tett a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetben is, majd a delegáció tagjai a Debreceni Egyetemen folyó PhD-képzéssel ismerkedtek.

- A találkozó során felmerült egy közösen szervezett nemzetközi tudományos konferencia lehetősége is, amely a kutatási területek bemutatásán túl akár nemzetközi kutatócsoportok, „határtalan” kapcsolatok létrehozását is elősegíthetné, ami egyformán fontos a fiatal ukrán és magyar kutatóknak– mondta Varga Zsolt. A tudományos igazgató hangsúlyozta: az egyetem idén is megrendezi az InterTalent nemzetközi tudományos konferenciát, amelyre a szomszédos Ukrajnából is érkeznek majd előadók.

A vendégek kedden a Klinikai Központtal ismerkednek.