Megállíthatatlanok a DEAC kosarasai

2017. február 06. - 12:54 Fontos győzelmet arattak az egyetemi kosárlabda csapatok a hétvégén. A női futsalosok gólokban gazdag mérkőzést játszottak, míg a bridzs csapat nem jutott be a legjobb négy közé.
Tizenkétpontos győzelmet aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a másodosztályú kosárlabda bajnokság 15. fordulójában. Lajsz Gergelyék már 11 pontos hátrányban is voltak az Óbudai Kaszások otthonában, de a harmadik negyedben megfordították a találkozót.
 
 
- Nagyon fontos, hogy bár rosszul játszottunk, a végére azért nem forgott veszélyben a győzelem. Gratulálok a csapatomnak és a jól játszó Kaszásoknak is – értékelt Berényi Sándor edző.
 
Óbudai Kaszások – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 75-87
 
A női kosarasok is taroltak
 
A DEAC női kosárcsapata szintén győzelemmel tért haza Budapestről. Az MAFC otthonában értékes győzelmet arattak a debreceniek, akik így hosszú idő után újra a rájátszást jelentő negyedik pozícióba léptek elő.
 
- Nagyon örülünk a győzelemnek, de tudunk mi ennél többet is – nyilatkozta a csapat edzője, Kovács Imre.
 
MAFC – DEAC 63-78
 
Futsal döntetlen
 
A női futsal NB I-ben a Göcsej SK a DEAC csapatát fogadta, akik a télen négy játékost is igazolva nagyon megerősödtek. A mérkőzés gólokban gazdag volt, de a két gárda nem bírt egymással, így a hajdúsági együttes döntetlennel tért haza.
 
- Győzelmet engedtünk ki a kezünkből, az utolsó másodpercekben is megvolt az esélyünk a három pont megszerzésére. Egy-két taktikai hibától eltekintve jól játszottunk, szép gólokat lőttünk, de a védekezésben ismét becsúszott néhány hiba – összegzett Sólyom Attila.
 
Göcsej Sk Sport 36- Debreceni Egyetemi AC 5-5
 
Búcsúztak a bridzsesek
 
Nem sikerült a legjobb négybe kerülés a hétvégén Budapesten rendezett Országos Bridzs Csapatbajnokságon a DEAC együttesének. A két egri játékossal (Bata Gyula, András Imre) kiegészült Buglyó Sándor, Kertész Zsófia, Krausz Tamás, Mátyus László összeállítású egyetemi csapat végül tisztes helytállással, színvonalas, jó játékkal a 7. helyen zárta versenyt. A DEAC játékosai legközelebb március 17-18-19-én Balatonföldváron, a Vidék bajnokságon ül asztalhoz. A verseny tétje a Magyar Kupa 12-es táblára kerülése.
 
Tarolt a Kossuth Gyakorló
 
Minden számban aranyérmet szereztek a Kossuth Gyakorló tornászai pénteken a Diákolimpia megyei döntőjén. A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumát és Általános Iskoláját négy csapat képviselte, valamennyi továbbjutott az országos elődöntőre, az "A" kategóriás csapat pedig a budapesti országos döntőbe kvalifikálta magát.  
 
Eredmények:
 
„B” kategória
 
I. korcsoport
 
1. hely: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános
Iskolája „A” csapata  (Szabó Mira, Földing Orsolya Mária, Kappelmayer Kitti, Matkó-Terhes Gabriella, Szigethy Dóra)
 
2. hely: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános
Iskolája „B” csapata (Nagy Zsanett Flóra, Szigethy Lili, Szegedi Panna, Molnár Eszter, Ludman Eszter)
 
Egyéni: 1. Szigethy Dóra, 2. Matkó-Terhes Gabriella és Ludman Eszter
 
 
II. korcsoport
 
1. hely Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája (Bulátkó Noémi Tünde, Csige Gréti, Bíró Eszter, Kappelmayer Dorka, Nagy Blanka, Kőrősi Dalma)
 
Egyéni: 1. Kőrősi Dalma 2. Nagy Blanka
 
 
„A” kategória
 
I. korcsoport
 
Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája (Batár Hanna Dóra, Jeles Sztella, Litauszki Aliz, Varga Réka, Széles Abigél)
 
Egyéni: 1. Széles Abigél, 2. Varga Réka, 3. Batár Hanna Dóra
 
DEAC/Sajtóiroda