Jelentkezz Hajdúböszörménybe!

2017. február 03. - 09:46 Biztos munkahelyre és kiszámítható jövőre vágysz a diploma megszerzése után? Akkor a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi karán a helyed, ahol gyógypedagógus, óvodapedagógus, szociálpedagógus vagy csecsemő- és kisgyermeknevelő is lehetsz!

A Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar (GYFK) a régió és a Debreceni Egyetem egyik legdinamikusabban fejlődő kara. Egy év alatt csaknem 20 százalékkal nőtt a GYFK-ra felvett hallgatók száma, és az idén először induló gyógypedagógiai képzéssel ez a szám várhatóan még tovább emelkedik. A kar képzési kínálata a kora gyermekkor és a szociális szakma iránt érdeklődők számára is megfelelő választás lehet.

- A nálunk szerzett diploma közismerten jó elhelyezkedési esélyeket ad, tekintettel arra, hogy képzéseink társadalmi igényt elégítenek ki. A GYFK-n négy alapképzés közül választhatnak a felvételizők, melyek között biztosítjuk az átjárhatóságot. Hallgatóink tanulmányaihoz, felnőtté válásuk legszebb éveihez igyekszünk a lehető legjobb körülményeket megteremteni. Oktatóink 70 százaléka rendelkezik tudományos minősítéssel, számos kutatóműhelyben folyik tudományos munka, melyek garanciát jelentenek a minőségi képzésre – emelte ki Bálint Péter dékán.

Biztos belépőt jelent a kiegyensúlyozott jövőt ígérő pedagógus életpályamodellbe, ha a felvételin a kar csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus vagy a gyógypedagógia alapszakát választja a jelentkező. Mindhárom szakmának kiemelkedő a munkaerőpiaci értéke, hiszen a bölcsődei rendszer kiterjesztése, illetve a 3 éves kortól kötelező óvodáztatás országszerte álláslehetőséget kínál a leendő szakembereknek. Mivel a régió (Hajdú-Bihar megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) jelentős gyógypedagógus-hiánnyal küzd, így a GYFK új gyógypedagógus képzésével is azonnal munkát kaphatnak a diplomát szerzett hallgatók. A végzett szociálpedagógusok pedig a szociális és gyermekvédelmi ellátó rendszer szinte bármelyik intézményében könnyedén elhelyezkedhetnek.

A Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar háromhektáros campusán minden egy helyen megtalálható, ami a kényelmes diákélethez szükséges: előadók és szemináriumi termek, igényes és megfizethető kollégium, illetve – az országban szinte egyedülálló módon – a gyakorlati képzést biztosító óvoda (Debreceni Egyetem 10 csoportos Gyakorló óvodája). Kikapcsolódásként pedig a kar szerteágazó sport- és kulturális lehetőségei, illetve HÖK gazdag programkínálatából válogathatnak a hallgatók.

A hallgatók ingyenes nyelvórákon (angol, német és lovári) vehetnek részt. Tudásukat pedig Európa számos országában is fejleszthetik, hiszen a GYFK komoly nemzetközi Erasmus hálózattal rendelkezik: angol, spanyol, portugál, német, osztrák, lengyel, finn, észt, román és horvát felsőoktatási intézményekkel is kapcsolatban áll.

A Debreceni Egyetem kiválóan megközelíthető hajdúböszörményi karán kiváló közösség és néhány híresség is várja a leendő hallgatókat: itt tanul az X-Faktor 2016-os évadának legsikeresebb zenekara, a Ham Ko Ham két tagja: Rétháti Salamon gitáros, billentyűs és Balázs Levente énekes, cajonos.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

 

Sajtóiroda - TB