Merre tart a világ?

2017. január 27. - 10:36 A fizikai és kémiai változások tükrében erre a kérdésre keresi a válasz(oka)t a Science Café, a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának következő előadása.

 
Hidegben megfagy a víz, idővel rozsdásodik a vaskerítés, a tűzbe tartott fa meggyullad és elég, a nedves ruha pedig megszárad a napon. De vajon mi szabja meg a spontán lejátszódó természeti folyamatok irányát? És miért nem megy végbe a fordított változás? Miért van az, hogy egyes változások pillanatszerűek, mások akár évekig is eltartanak?

- Az alapvető fizikai és kémiai folyamatok közül néhány spontán lejátszódik. A miértre néhány egyszerű természeti törvény megismerésével kaphatnak választ az érdeklődők az előadás során – mondta az unideb.hu portálnak Kalmár József, a Természettudományi és Technológiai Kar Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének adjunktusa.

A Science Café kéthetente a Debreceni Egyetem falain kívül, szokatlan környezetben már negyedik éve népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Időpont: 2017.február 1. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

Sajtóiroda - BZs

Dokumentumok: