A Te napod, az év bulija!

2017. január 18. - 09:05 Díjat nyert az országban egyedülálló, első alkalommal szervezett egyetemi stadionshow. A yoUDay az év rendezvénye lett a Dehir internetes hírportál szavazásán.

Ismét bizonyította a Debreceni Egyetem közösségi összetartó erejét. 2016-ban hatodik alkalommal hirdette meg a Dehir.hu az Év embere választását. Öt kategóriában szavazhattak az olvasók: az év gazdasági szakembere, az év sportolója, az év művésze, Debrecenből indultak, büszkék vagyunk rájuk, illetve az év rendezvénye kategóriában. Idén rekordot döntött a választás, 80 ezer szavazat érkezett a jelöltekre.

Az év rendezvénye kategóriában a yoUDay mellett az adventi programok, a 3X3-as kosárlabda torna, a Deszka Fesztivál és a Karneváléj versenyzett a megtisztelő címért. Végül a yoUDay a kategória szavazatainak 43%-át szerezte meg, maga mögé utasítva ezzel a többi jelöltet.

Az elismerést Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke és Török Gergő, a yoUDay egyik főszervezője vette át Szabó Józseftől, a Médiacentrum Debrecen ügyvezető igazgatójától kedden a Hotel Lycium különtermében tartott díjátadón.

- Nagyon megtisztelő, és örülünk az eredménynek. Óriási sikernek tartjuk, hogy már az első évben jelöltek minket az év rendezvénye kategóriában, ahol a közönség szavazata dönthetett. Az elnyert díj is mutatja, hogy az egyetemi polgároknak és a város lakosságának is tetszett a hagyományteremtő céllal rendezett yoUDay. Ez inspirál minket, már folyik a készülődés, tervezés a 2017-es stadionshowra, hiszen nagyon magasra tettük a lécet – fogalmazott Bognár István Ádám.

A kategóriák jelöltjeit összeállító zsűri hamarosan ismét dönt, hiszen ők választják meg a kategória győztesek közül az év emberét, akinek személyére a Város Bálján derül fény.

2017. szeptember 26-án este pedig ismét megtelik majd a Nagyerdei Stadion, hiszen következik a második yoUDay, az egyetem napja, a Te napod!

DEHDK Sajtóiroda-SZ.B.
Fotó: K.V.