FM90: fejlesztések a debreceni lovardában

2017. január 13. - 17:01 Korszerű pályák és istállók fogadják a Kartács utcai Lovasakadémiára kilátogatókat, százmillió forintból újították meg a létesítményt – bővebben a Campus Rádióban.

Másfél évvel ezelőtt kezdődött nagyszabású fejlesztési program a Debreceni Egyetem tulajdonában lévő lovardában. Napi rendszerességgel töltik gyakorlatukat a Lovasakadémián az agrárkar ménesgazda hallgatói, miközben a testnevelés órákat is nagy számban váltják ki a diákok lovaglással, és egyre többen választják szabadidős tevékenységnek a lovaglást. A Debreceni Lovasakadémia KHT Sportegyesület 15 versenyzője mellett ma már 40-50 gyermek jár lovagolni a Kartács utcára, számukra minden nyáron táborokat is szerveznek. Tavaly 120 gyermeket fogadtak heti turnusokban.

Az elmúlt másfél év fejlesztései a belső és külső pályákat, az istállókat, az utakat és a kiszolgáló eszközöket érintették, a korszerűsítés következő lépéseként pedig a szociális helyiségek felújítását tervezik a komplexumban. A részletekről Wachter István, a Debreceni Lovasakadémia Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője nyilatkozott az FM90 Campus Rádióban.

Az összeállítást ezen a linken hallgathatja meg.

 

Sajtóiroda - TH