Sporttal indul az év az egyetemen

2017. január 02. - 17:07 Új játékost igazolt a DEAC férfi kosárlabda csapata, Szabó Miklós a hétvégi mérkőzésen már pályára léphet. Szombaton minden a sportról szól majd, az egyetem is készül a város első sportnapjára.

Megállapodott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő vezetősége a debreceni kötődésű, egykori felnőtt magyar válogatott Szabó Miklóssal. A center korábban Debrecen mellett Sopronban, Szolnokon és Szombathelyen is megfordult. Régi-új csapatához kedden csatlakozik és a tervek szerint a hétvégi, Békés elleni idegenbeli mérkőzésen már pályára is lép.

– Az elmúlt években Svédországban kosárlabdáztam, de az előző szezon után a klubom anyagi problémák miatt nem tudta vállalni az indulást. Idén alacsonyabb osztályban még játszottam, de elsősorban a civil életemre, a családomra koncentráltam. Nem terveztem a visszatérést, de Becsky István megkeresett az ünnepek előtt és végül úgy döntöttem, hogy elfogadom az ajánlatát. Nagyon sokat köszönhetek Debrecennek, szeretném, ha a városnak újra A-csoportos csapata lehetne, ez is szerepet játszott a döntésemben – mondta a játékos.

Becsky István szakosztályvezető azt nyilatkozta, hogy Szabó Miklóssal a szezon végéig állapodtak meg, de hosszabb távon is számolnak vele – tudósít róla a klub honlapja. Az erősítések ezzel még nem értek véget, rövidesen további változások várhatók a játékoskeretben. A DEAC Kamilla Gyógyfürdő jelenleg a Keleti-csoport rájátszást jelentő negyedik helyén áll, mindössze két győzelemmel lemaradva a listavezető MEAFC mögött.

Szombaton nemcsak a DEAC kosarasai játszanak. A városi tömegsport számára is fontos dátum január 7-e. A „FőnixFitt 2017” elnevezésű esemény minden korosztálynak kínál programokat, többek között Béres Alexandra, Sifter Tímea és Péntek Enikő vezényel edzést a Főnix Csarnokban.

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete magas színvonalú előadásokkal igyekszik bővíteni a sportolók és a sportkedvelők ismereteit a FőnixFitt-en. Kielemzik majd, milyen összetevőkön múlik az edzés sikere, kialakulhat-e edzésfüggőség, milyen az optimális versenyzői állapot pszichológiai háttere, melyek a túledzettség okai és következményei, valamint arról is szó lesz, hogyan kell terhelni és pihenni okosan.

A hatékony egészségmegőrzés és a szakmailag megalapozott teljesítménynövelés iránt érdeklődőket pedig a Debreceni Egyetem fejlesztéseként megvalósult Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ munkatársai várják a rendezvény ideje alatt. A SET-es szakemberek olyan korszerű diagnosztikai és szűrővizsgálatokat végzenek majd a helyszínen, mint a testösszetétel-mérés, illetve a funkcionális állapotfelmérés, a sérült sportolók pedig kipróbálhatják a Game Ready kezelést.

 

Sajtóiroda - TH