Az év sportolói a Debreceni Egyetemen

2016. december 21. - 12:52 Szakága legjobbjává választotta az MTI a Debreceni Egyetem négy sportolóját: Senánszky Petrát, Kosina Gergőt, Szentes-Bíró Tamást és Puskás Lászlót.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

A Debreceni Egyetem doktorandusza, Senánszky Petra negyedik alkalommal végzett a voksolás élén uszonyosúszásban. Klubtársa, az építőmérnök szakos hallgató, Kosina Gergő pedig harmadjára lett a legjobb férfi uszonyosúszó.

Most először győzött strandlabdarúgás kategóriában a Debreceni Egyetemen sportszervező szakos Szentes-Bíró Tamás. A tehetséges védő a DEAC futsal csapata mellett a magyar strandlabdarúgó válogatottnak is tagja. Nagypályán most a Nagyhegyes gárdáját erősíti, és a tervek szerint a tavaszi szezonban az egyetem megye I-ben szereplő csapatához, a DASE-hoz igazol.

A szektorlabda 12 érintéses szakágában Puskás László, a DEAC sikeres versenyzője kapta az elismerést. A csapatban EB- és VB-második helyezett válogatott sportoló idén egyéniben megnyerte a hazai bajnokságot, emellett az év játékosának is megválasztották.

Sajtóiroda-TB