Edzőváltás a férfi kosárlabda csapatnál

2016. december 20. - 11:52 Nem elégedett az eddigi eredményekkel, ezért új edzőpárossal dolgozik tovább a DEAC kosárlabda szakosztálya. Az előrelépés érdekében új játékosokkal is erősítenének.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő vezetősége kedden jelentette be, hogy az eddigi eredmények ismeretében az edzői feladatokat mostantól nem a Ferenczi Tamás-Horváth Imre páros látja el. Pótlásukat házon belül oldja meg a klub, az eddig az utánpótlás koordinálásáért felelős Berényi Sándor veszi át a vezetőedzői feladatkört, míg segédje a debreceni kosárlabda egykori sikerkovácsa, Ráthonyi Tamás lesz.

- Ferenczi Tamást és Horváth Imrét változatlanul jól felkészült, tapasztalt edzőpárosnak tartjuk, munkájukkal meg volt elégedve a vezetőség. Az eredmények viszont sajnos nem úgy alakultak, ahogyan azt elterveztük a szezon kezdetén, így kénytelenek voltunk meghozni ezt a döntést annak érdekében, hogy elérjük céljainkat – mondta a DEAC kosárlabda szakosztályvezetője, Becsky István.

A DEAC egy fordulóval az alapszakasz felének vége előtt 6-4-es mérleggel a Keleti-csoport negyedik helyén áll, a Hepp-kupában pedig a legjobb 16 között volt kénytelen búcsúzni.

- Bár a közelmúltban már voltak biztató jelek a játékot tekintve, mégis úgy gondolom, hogy a csapatnak új impulzusokra van szüksége ahhoz, hogy előrébb tudjon lépni. Az edzőváltás mellett a vezetőség további erősítésekben is gondolkodik, de konkrétumokról még nem szeretnék beszámolni. Mivel mindkét edzőt nagyszerű szakembernek tartjuk, szeretnénk, ha a Debreceni Kosárlabda Akadémia kötelékében folytatnák munkájukat – zárta szavait a szakosztályvezető.

 

DEAC/Sajtóiroda