Könyvkarácsonyfa a DEENK-ben

2016. december 16. - 11:16 Csaknem másfél ezer könyvből épült a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának (DEENK) rendhagyó karácsonyfája az Élettudományi Könyvtár épületében.

Negyedik alkalommal állították fel a DEENK munkatársai a könyvkarácsonyfát, amelyhez idén első alkalommal az egyetemi polgárok is ajánlhattak fel köteteket.

- Bár az ötlet eredetileg nem a miénk, mégis mostanra annyira a sajátunknak érezzük, hogy már nem is fa, hanem egész kompozíció készül, szánkóval, hóemberrel, fenyődíszekkel. Az eddigi években a DEENK állományt használtuk fel a faépítéshez, most a december 3-án indult gyűjtés óta nem egészen két hét alatt 1228 kötet gyűlt össze a könyvtár hét egységében – mondta az unideb.hu portálnak Petró Leonárd kommunikációs koordinátor.

Eddig a DEENK dolgozói vettek részt a faépítésben, de ebben az évben jótékonysági akcióvá, igazi közösségi eseménnyé nőtte ki magát a karácsonyi kezdeményezés. Csatlakozott a gyűjtéshez a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja és a Debreceni Hősök is, akik az adományok célba-juttatásában is segédkeznek majd.

- A felajánlott kötetek közül a legkisebbeknek szóló irodalom a Gyermekklinikára kerül, de viszünk adományt más fekvőbeteg osztályokra és az Idősek Otthonába is – számolt be a program folytatásáról Miltner Noémi, a Debreceni Hősök 200 fős önkéntes csapatának tagja.

Bár csütörtökön megépült a könyvfa, a gyűjtés tovább folytatódik, egészen vízkeresztig várják a könyvtári egységekben az adományköteteket.

Sajtóiroda - BZs