Új babaszoba a családbarát egyetemen

2016. december 14. - 15:56 Tágasabb, jobban megközelíthető helyre, a Főépület földszintjére költözött a baba-mama szoba. Az avatás kapcsán az egyetem együttműködési megállapodást kötött a Három Királyfi Három Királylány Alapítvánnyal.

- A Debreceni Egyetem az Emberi Erőforrások Minisztériuma Családbarát munkahely címét három alkalommal (2011, 2014, 2015) is elnyerte, 2012-ben pedig különdíjat vehetett át. Mindez azonban csak külső jele annak, hogy az egyetem – a térség egyik legnagyobb munkahelyeként – hogyan tesz eleget alapküldetésének: megfelelni a társadalmi elvárásoknak – mondta Bartha Elek.

Az oktatási rektorhelyettes kiemelte: az intézmény a 2000-es integrációval szinte egy időben hozta létre a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központot, amely a Lelkierő Egyesülettel közösen sokszínű programok és szolgáltatások szervezésével, széleskörű összefogással, a karok, tanszékek együttműködésével aktívan dolgozik a családbarát szemlélet erősítéséért.

A Debreceni Egyetemen eddig is működött babaszoba a könyvtár területén, de a mostani, több mint 36 négyzetméteres, csaknem 3 millió forintos saját forrásból kialakított helyiség még inkább megfelel a követelményeknek. A babaszobát várhatóan a Lelkierő Egyesület munkatársai üzemeltetik majd teljes nyitvatartással januártól.

Az ünnepélyes átadóval egy időben a Debreceni Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Három Királyfi Három Királylány Alapítvánnyal, amely Családbarát oklevelet adott át az intézménynek.

- Egy évek óta jól működő kapcsolat kap most hivatalos formát, a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként a Debreceni Egyetemmel, ami a fővárosnak is követendő, jó példát mutathat, különösen, ha a kapcsolatok a jövőben az oktatás, kutatás területén is bővülnek majd – hangsúlyozta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke.

Sajtóiroda - BZs