Könyvekben az aktuális jogi kérdések

2016. december 13. - 15:41 Kutatásaikat és tudományos eredményeiket hat új kötetben publikálták a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatói.

Hagyomány a debreceni jogi karon, hogy minden tanévben könyvbemutatót rendeznek az oktatók aktuális kutatásainak publikációiból, december 13-án hat frissen megjelent munkát ismerhetett meg a szakmai közönség.

- Évente két alkalommal rendezünk a tudományos témájú, újonnan megjelent kötetekből bemutatót, sőt tavasszal a kar oktatóinak legfrissebb tankönyveiből külön is könyvszemlét tartunk majd. Nagyon termékenyek a kollégák, fontosnak tartjuk, hogy az oktatás mellett az Álam- és Jogtudományi Karon a tudományos előmenetel is erős lábakon álljon – nyitotta meg a könyvbemutatót Szikora Veronika dékán.

Az újonnan megjelent kötetek a rendszerváltástól számított időszak közigazgatási változásairól, a szabadalmi jogvédelem történetéről, a formalista bírói érvelésről, a közszolgáltatások megszervezéséről, az utazási szerződésekről és utasjogokról, valamint az egészségügyi szolgáltatások területének konfliktuskezelési lehetőségeiről szólnak.

Habár a tudományos igényű könyvek elsősorban a szakmai közönségnek szólnak, Zoványi Nikolett A felelősség kérdései az utazási szerződések és az utasjogok körében című könyve sok színes példával, jogesettel mindazok számára hasznos olvasmány lehet, akik szeretnének eligazodni a légi, vasúti, vízi vagy buszos utazások világában. Fogyasztóvédelmi szempontból hasznos információkat olvashatunk benne a járatok késése, törlése vagy a reptéri beszállás megtagadása témákban.
 

Sajtóiroda - SzL