Véget ért a gólyabáli szezon

2016. december 06. - 11:29 Az elmúlt hetekben csaknem ötezren ünnepeltek együtt a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatóinak legfontosabb rendezvényén, a gólyákat köszöntő, avató bálokon.

Az elsőévesek számára a gólyatábor mellett egyetemi létük kezdetén az egyik legfontosabb hallgatói eseménynek számítanak a gólyabálok, ahol a hagyományoknak megfelelőn az intézmény legfiatalabb diákjai nyitótánccal köszöntik a vendégeket. Idén az angol és bécsi keringő mellett a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar hallgatói magyar, míg a műszakis gólyák orosz néptánccal kedveskedtek a nézőknek.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) a kari hallgatói önkormányzatokkal közösen idén is hat bált szervezett, melyeken látványos fényfestésből, hangulatvilágításból és csodálatos dekorációkból sem volt hiány, amellett, hogy több eseménynek különleges témát is adtak a szervezők. A medikusok Walt Disney mesevilágát, míg a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kari hallgatók az „Egyszer volt, hol nem volt” téma alapján készítették el báli dekorációjukat. Az Egészségügyi Kar hallgatói pedig most is a nyíregyházi kar csodálatos Zilahi termét választották helyszínül.

A „szezont” szokásosan az Állam-és Jogtudományi Kar bálja indította, mely idén XX. jubileumát is ünnepelte. A legtöbb hallgatót és vendéget a szezon utolsó két bálja, a GTK-MÉK-MK és a BTK-IK-TTK-ZK gólyabálok vonzottak. Remek hangulat és csodálatos megvilágítás köszöntötte a Főépületbe belépő vendégeket, az utóbbi, záró-rendezvényen a 20-as évek revühangulatát megidézve.

- Azt hiszem, hogy kellő hangsúlyt fektetünk a hagyományok ápolására, amelyet az egyetem hallgatói is érezhetnek. Az idei évben is egy sikeres báli szezonon vagyunk túl. Remek csapat dolgozott a háttérben, hogy minden a tervek szerint alakuljon. Örülünk annak, hogy az érdeklődés továbbra is töretlen a gólyabálok iránt az oktatók, a magyar és a külföldi hallgatók részéről egyaránt – fogalmazott Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

A bálok programjai között szerepelt az egyetemi, kari és hallgatói vezetők ünnepi köszöntői, bálkirályok, bálkirálynők, hercegek és hercegnők választása, és a hagyományos gólyaeskütétel sem hiányozhatott. A meglepetések mellett remek fellépők, zenekarok szórakoztatták a résztvevőket.

DEHDK PR-és Sajtóiroda- SzB
Fotó: Zupkó Tamás, KL Media, Nagy Balázs, Balogh Zsolt