Egymás iránt érzékenyen

2016. december 06. - 15:54 Csaknem 40 csapat regisztrált és vett részt az Esélyegyenlőségi Nap érzékenyítő programján, amelyet kedden rendezett a Főépület Díszudvarán a Mentálhigiénés Egyetemi Napok keretében a DEMEK.

Az ötfős csapatok 10 állomáson keresztül játékos formában szerezhettek tapasztalatot arról, milyen problémával kell megküzdenie nap mint nap fogyatékossággal élő embertársaiknak. A feladatok kialakításában a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja, valamint a Lelkierő Egyesület mellett önálló standdal jelentkezett a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület, az álmosdi Roma Láng Egyesület, amelynek tagjai az esélyegyenlőség fontosságára hívták fel a figyelmet, hiszen vallják: a roma fiatalok éppen olyanok, mint a magyar fiatalok, legfeljebb kulturális különbözőségek lehetnek közöttük. A Fehér Bot Alapítvány mellett ismertette tevékenységét az egyetem Környezetvédelmi Bizottsága is, valamint több állomáson is játékos tesztek kitöltésével mérhették fel ismereteiket a résztvevők.

A rendezvényen kerekes-székes vívók is bemutatkoztak, nem véletlenül, hiszen a programmal egy időben az Aulában tartott előadást az Olimpiai Akadémia keretében Imre Géza olimpiai ezüst- és bronzérmes vívó.

A program a Mentál Kupa Egyetemi Labdarúgó Vándorkupa döntőjével, a Párkapcsolati szabadegyetem előadásával és stresszoldó tréninggel folytatódik az egyetemen egészen december 9-ig.

Sajtóiroda - BZs