Ajándéközön a Gyermekklinikán

2016. december 06. - 17:14 Az édességek és a játékok mellett félmillió forintot is hoztak a kisvonattal és a DVSC focistáival érkező Télapók kedden a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába.

Leonel Pontes, a DVSC vezetőedzője és a csapat legnépszerűbb játékosai lepték meg a Gyermekklinika Hematológiai-Onkológia Osztályát. A Loki Télapója ajándékcsomagokkal szerzett örömet a súlyos beteg gyermekeknek, akik közül többen példaképeikkel találkozhattak az ünnepségen. Volt olyan kislány, aki korábban maga is focizott, így számára hatalmas lelkierőt ad betegsége leküzdéséhez az, hogy a DVSC labdarúgóival beszélgethetett.

- Hiszek benne, hogy ezek a látogatások nagyban hozzájárulnak a gyermekek gyógyulásához. Sokan kezelésük olyan fázisában vannak, hogy az ünnepeket is kénytelenek bent tölteni a klinikán. Számukra minden olyan esemény, amely felpezsdíti az itteni életet, segít, hogy jobb hangulatba kerüljenek. Ezeket az élményeket napokig őrzik, és tényleg segítenek a gyógyulásban – mondta Szegedi István, a Hematológiai-Onkológia Osztály vezetője.

Debrecen focicsapata rendszeresen támogatja a Gyermekklinikát. Idén Mikuláskor a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal együttműködve félmillió forinttal járultak hozzá a Gyermek Hematológiai-Onkológia Osztály működéséhez. Az adományból olyan műszerek, például vérnyomásmérők, infúziós pumpák beszerzésére nyílik lehetőség, amelyek fogyóeszközök.

Balla György szerint az ünnepek alatt, amikor naponta akár több Mikulás is meglátogatja az intézményben fekvő kicsiket, érezhetően gyorsabban gyógyulnak a betegek. A Gyermekklinika igazgatója kedd délelőtt fogadta és vezette körbe a kisvonattal érkező nagyszakállút. A Coop Télapója népes kísérettel érkezett: bájos krampusz lányok, angyalkák és manók segédkeztek az ajándékcsomagok, játékok és gyümölcsök szétosztásában. A látogatók énekkel és versekkel is kedveskedtek többek között a klinika Intenzív és Sürgősségi Osztályán lábadozó gyermekeknek és szüleiknek.

Sajtóiroda-MM