Első decemberi bajnokik

2016. december 02. - 09:55 Hazai pályán játszanak a hétvégén a DEAC férfi és női kosarasai, valamint a kézilabdázók. A röplabda csapat Kaposváron, a női futsal alakulat pedig Kiskunfélegyházán vendégszerepel.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő az EKE Eger KOK együttesét fogadja az NB1/B-s kosárlabda bajnokság nyolcadik fordulójában, pénteken 18 órától játszanak az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A találkozót a vendégek kérésére tették az eredeti időponthoz képest egy héttel későbbre, a debreceni szakmai stáb egy MTK Törökbálint elleni edzőmérkőzéssel igyekezett ritmusban tartani a játékosokat.

- Hétfőn az egyetemi bajnokságban is az egriek ellen játszottunk. Az első csapatból nálunk hatan szerepeltek azon a meccsen, míg náluk szinte megegyezik a két játékoskeret. Szoros küzdelemben győztük le őket, de megérdemeltük a győzelmet, pontosabban kosárlabdáztunk – mondta Pék Dávid, a debreceniek bedobója.

A DEAC hazai pályán eddig százszázalékos, ám 1-3-as idegenbeli mérlege miatt jelenleg hatodik a bajnokságban. A hevesiek két győzelemmel és öt vereséggel a tizedik helyen szerénykednek, idegenben még nem nyertek mérkőzést az idényben.

- Sajnos a sorsolásunk nem volt túl kedvező, ezeket az idegenbeli rangadókat jobb lett volna az alapszakasz későbbi fordulóiban lejátszani. Természetesen nem mondtunk le a céljainkról, hiszek benne, hogy napról-napra jobbak leszünk. Nincs veszve semmi, két győzelemre vagyunk a listavezető Miskolctól. Az Egert jó csapatnak tartom, de nekünk muszáj nyernünk, hogy lépést tudjunk tartani az élmezőnnyel. A naptári év végére újra a rájátszást jelentő helyek valamelyikére szeretnénk érni – zárta szavait Pék Dávid.

A DEAC női kosarasai is itthon játszanak a hétvégén. A Vasas Akadémia elleni találkozó december 4-én, vasárnap 16 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai csarnokban.

A Juhász `99 Füzesabonyi SC ellen folytatják az NB 2 küzdelmeit a DEAC férfi kézilabdázói: december 3-án, szombaton 17:30-kor kezdenek a Kecskeméti János sportcsarnokban.

A DEAC NB 1-es férfi röplabdázói Kaposvárra utaznak a hétvégén. A Fino Kaposvár együttese elleni mérkőzést december 4-én, vasárnap 15 órától rendezik.

Kiskunfélegyházán vendégszerepel a DEAC NB 1-es női futsal alakulata a bajnokság 10. fordulójában: december 4-én, vasárnap 16:30-kor lépnek pályára az Airnergy FC otthonában.

 

Sajtóiroda/DEAC