Az egyetem genetikusát díjazták Egerben

2016. december 02. - 12:03 Török Olga, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Intézetének docense kapta idén a Markhot Emlékérmet.

Az egri kórház legrangosabb kitüntetését minden évben egy külsős szakembernek ítélik oda. Az elismerést Vácity József, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója adta át szerdán, az első magyar orvosi kar egri megalapításának 247. évfordulója alkalmából rendezett Markhot Emlékülésen.

Az átadón kiemelték: Török Olga a szülészet-nőgyógyászat és a genetikai tanácsadás legelismertebb női képviselője, aki a változó feltételek mellett is folyamatos, magas színvonalú szakmai segítséget és konzultációt nyújt, ami nagy biztonságot ad a várandósgondozásban.

- A kismamáktól nap mint nap kapok elismerést, hiszen hálásak a gondoskodásért. Ez a díj viszont azért rendkívüli, mert arra emlékeztet, hogy elődeink milyen nehéz körülmények között végezték a munkájukat. Kevesebb tudás és műszer birtokában kellett nagyon komoly feladatokat megoldaniuk. Egy ilyen előd nevét viselő kitüntetést megkapni különleges megtiszteltetés – fogalmazott Török Olga.

A Klinikai Központ Genetikai Tanácsadójának vezetője elismeréssel nyilatkozott az egri és a debreceni intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályának több mint 30 éve fennálló, szoros szakmai kapcsolatáról. A heves-megyei várandósok ellátásában a Klinikai Központ genetikai tanácsadása mindig komoly szerepet játszott és ez várhatóan a jövőben is így marad.

Sajtóiroda-MM
Fotók: Markhot Ferenc Kórház/Nemes Róbert